Tatilin yeni trendi olarak öne çıkan kiralık villalar, özgür bir şekilde kaliteli bir tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. Güvenilir villa kiralama siteleri üzerinden rezerve edilen tatil villaları Antalya, Muğla, Bursa, İzmir ve Aydın gibi şehirlerde yüzlerce alternatif içeriyor. Peki villa tatili yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği konular hangileri? Tatilciler bir kiralık villada neler bekliyor, ne istiyor? Villa kiralama platformu hellovillam.com’un kurucusu Sercan Korkuç, Türkiye’de villa kiralama deneyiminde en çok tercih edilen, aranan konuları anlattı.

Sessiz Bir Deneyim İçin Özel Konum

Tatil için ucuz kiralık villa arayışı son yıllara damgasını vuran bir akıma döndü. En iyi villa kiralama sitesi üzerinden günlük havuzlu villalar ya da haftalık yazlık villalar tercih ediliyor. Peki bir villada en çok neyi arıyoruz? Hellovillam kurucusu, villa tatilinde tercih edilenleri anlattı. Korkuç’a göre ilk sırada, villanın konumuna dikkat ediliyor:

Tatil villasında konaklamak, imkanlar açısından geniş bir deneyim sunuyor. Otel gibi kitlesel turizme mesafeli olan kişiler villaları tercih ediyor, bu da bir villa rezerve ederken en önemli konulardan birinin “özel konum” olmasını sağlıyor. Villada kalmak isteyenler genellikle doğa içinde ve özel konumda, müstakil tatil villalarını arıyor. Bunun nedeni, tatilde kendilerini daha özel hissettiren bir yaşam alanına ihtiyaç duymaları. Koca bir yılın ardından, bir hafta on günlük bir tatilde çevreden gelen rahatsız edici bir ses tahammül edilemez olabiliyor. Özel konumda bir villada kalanların duyduğu tek ses ise doğanın, kuşların sesi oluyor.

Tatilin Olmazsa Olmazı: Havuz

Villa tatilinde en çok aranan özelliklerden bir diğerinin havuz olduğunu ifade eden Sercan Korkuç, “Villanın yeri ve konsepti ne olursa olsun, deniz manzaralı villa sıfır konumda olsa dahi havuzlu villalar en çok tercih edilenlerden. Özellikle yaz aylarındaki tatil planlarında havuzsuz villalara ilgi çok fazla yok. Hem 2 kişilik tatil villalarında hem de çocuklu geniş aileler tarafında havuzlu villalar çok tercih ediliyor. Geniş aileler için çocuk havuzlu villalar tabii ki popüler. Bunun en önemli nedeni, çocukların daha güvenli bir yüzme deneyimi yaşaması. Tatil villalarımızda aynı zamanda sonbahar ve kış döneminde havuzun tadını çıkarmak isteyenler için kapalı ve ısıtmalı havuzlu villalarımız da var. Kısacası tatilde beklentiler değişse de, olmazsa olmazlardan biri havuz oluyor.” dedi.

Tatil Villalarında Aranan Diğer Konular Neler?

Hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, tatil villalarında tercih edilen diğer özellikleri ise şu şekilde sıraladı:

Özel bir tatil villasında kalmak, her şeyin beklentilerinize göre şekillendiği bir deneyim sunuyor. Ultra lüks bir deneyim arayanlar jakuzili villa tercih ederken, huzurlu bir atmosfer için bahçeli villalar öne çıkabiliyor. Yeni evli çiftler için balayı villaları uzun yıllardır popüler ve çiftler, otelde kalmak yerine villalara ilgi gösteriyor. Evcil hayvan sahipleri için otellerde kalmamak büyük sorundu ancak evcil hayvan kabul eden villalarla birlikte bu sorun ortadan kalktı. Tatilde özel ve korunaklı bir alanda zaman geçirmek isteyen için tasarlanmış muhafazakar villalar, insanlara istedikleri mahrem yaşam alanını sundu. Kısacası villa tatilinde seçenekler çok ve her tercihe göre istenileni bulabildiğiniz bir dünya var.

2020 ve 2021 tatil sezonlarında büyük ilgi gösterilen kiralık tatil villalarına, bu yıl da tatilcilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Uzmanlar, avantajlı villa kiralama fiyatlarından faydalanmak isteyenler için, en az birkaç ay önceden rezervasyon yapılmasını öneriyor.

Haber Kaynağı: Ege Telgraf