Ülkemizden bir girişim haberini yapmaktan dolayı haklı gururumuzu yaşıyoruz.Günümüzde hemen her sitenin yada şirketin yabancı olması çok can sıkıcı bir durum olabilir.Fakat son zamanlarda artan girişimcilik destekleriyle gençlerimizde yeni girişimler ortaya çıkarmaya başladılar.Ülkeleri kalkındıracak olan bilişim ve yazılım teknolojilerindeki gelişmeden geçecektir sözünün çok doğru olduğunu sizlere söylemek istiyorum.Öyleki her kim kendi teknolojisini üretiyor ve satıp kazanç elde ediyorsa o ülke ve ülkenin insanları kalkınmaya daha yakındır.Bu sebebple bizde türk girişimleri ve girişimcileri destekliyoruz.

Gelelim konumuza bugün sizlere haberini yapmaktan büyük kıvanç duyduğumuz yerli hız testi girişiminin adı hizturk com ismindeki turk ifadesi zaten destek vermek için yeterli aslında ama biz yinede daha detaylı inceleyelim.Hizturk com internet sitesi yerli girişimciler tarafından yaklaşık 3 ay önce yayın hayatına başlamış.Sitenin gelecek için önce türkiye pazarında büyük bir hakimiyet kurması bekleniyor.Sade ve kullanışlı modern tasarıma sahip olan internet sitesi çok basit bir şekilde internet hızınızı hesaplayabiliyor.Sadece 45 saniye içerisinde hızınız test edilip sonuçlar ekranınıza yansıtılıyor.Yapmanız gereken sadece sitenin anasayfasındaki başlat butonuna tıklamak ve internet hızınızın hesaplanmasını beklemek.Hız ibresi çalışmaya başlayıp hemen internet hızınız hesaplanıyor ve sonuçları dilediğiniz sosyal medyada veya mailinizde paylaşıp arkadaşlarınıza gönderebiliyorsunuz.

Mobil uyumlu olarak tasarlanan hizturk sitesine tabletler ve mobil cihazlardan çok kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz.Diğer rakip siteler gibi dakikalarca bekletmeyen ve doğru sonuca en yakın sonuçları sizlere sunan hizturk'un şık tasarımıda kullanıcıların gözlerine hitap ediyor.Göz yormayan koyu renkli tonlar kullanılarak tasarlanan sitenin çok yakında mobil uygulamasının da çıkartılacağı aldığımız duyumlar arasında.Sizde yerli girişimlere destek verip güvenilir bir hız testi sitesi arıyorsanız hizturk'e bir uğrayın deriz.

Hız Testi Nasıl Hesaplanır ?

Hız testi sitelerini genellikle hattımızın hızını ölçmek için kullanırız. İnternet hizmetimizi aldığımız firmaların bize verdiği taahütü tutup tutmadığını bu yollarla bulabiliriz. Ancak bazı siteler tam sonuç veremeyebiliyor, bu yazımızda sizlere en doğru sonuç veren hız testi sitesini anlatacağım. Bu sitenin adı hizturk'e giriş yaptığınızda bir çok firma ile uyumlu test yapabileceğiniz yerler yer alıyor. Üstteki butona tıkladığınızda çok basit bir şekilde işlemi başlatabilirsiniz. Sonrasında sistem internet hızınızı hesaplamak için çok kolay ve basit bir şekilde Türkiye’de bulunan sunucu ile bağlantı kuracaktır. Aradaki paket miktarı sizin hızınızı ölçecektir.

 Günümüzde sadece başlat butonuna tıklayıp bir kaç saniye beklemeniz yeterli olabiliyor. Ancak eskiden bunu yapmak istediğinizde evinize ekiplerin gelip kablolar arasına cihazlar yerleştirdiği de unutamayacağımız bir gerçek diyebilirim. Piyasadaki bazı siteler sanal hız testini para ve kredi sistemi ile yapmaktadır. Bu site üstelik tamamen ücretsiz ve kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra üst kısımdan isp’nizi ve ip adresinizi de sorgulayabilirsiniz. Bunun için farklı sitelere giderek araştırma yapmanıza gerek kalmıyor. Ancak unutmamamız gerken bir yer vardır ki, test sonuçları internetin anlık yoğunluğuna göre artış veya azalış gösterebildiğidir. Bundan dolayı en doğru test sonuçları için bir kaç kez test etmeniz faydalı olacaktır. Hemen hemen bütün testlerin doğru sonuç verdiğini de belirtmek istiyorum.

Ancak bu değişiklik gösterebiliyor, üstte belirttiğim nedenler yer alıyorsa tekrar bir işlem başlatabilirsiniz. Sitenin en sevilen özelliği ise hız sonuçlarını hafızaya kayıt etmesi. Önceden yaptığınız testler ile kıyaslayarak artış ve düşüşü sizler de görebilirsiniz. Bu piyasadaki sitelerde yoktur diyebilirim. Çünkü yenilikçi tüm çözümler hizturk.com adresindeki sistemde yer alıyor. Eğer sizler de ziyaret etmek isterseniz aşağıdaki bağlantıları izleyebilir ve ulaşabilirsiniz. Hemen internet hızınızı test etmek için ziyaret edin > www.hizturk.com