, bir metin ya da konuşmanın bir dilden başka bir dile çevrilmesi anlamına gelmektedir. Tercümenin; yazılı tercüme, sözlü tercüme, yeminli tercüme ve noter onaylı tercüme gibi çeşitleri bulunmaktadır.  Bu işlemi yapan kişilere ise tercüman ya da çevirme adı verilmektedir. Fakat tercüman ve çevirmen arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Dolayısıyla çeviri ve tercüman kavramları arasında da bazı farklar bulunur.

Tercüme ve Çeviri Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Çeviri yazılı bir metnin çevirisini yapıldığı hizmettir. Çevirmen kendisine verilen metni aynı yazı tekniğini kullanarak hedef dile çevirir. Çevirmenler ofislerde ya da evlerin uzaktan bir şekilde çalışabilmektedir.
  • Tercüme ise genellikle sözlü materyallerin çevrilmesi için kullanılan kelimedir. Yani tercümanlar bir organizasyon esnasında ya da konferans sırasında konuşulan konuşmaları simültane ya da ardıl şekilde çevirirler. Bu nedenle tercümanlar belirli bir yerde çalışamazlar. Organizasyon ya da konferans neredeyse o esnada orda bulunarak çeviri yaparlar.
  • Çevirmen ve tercümanların çalışma koşulları kadar çalışma stilleri de farklılık gösterir. Çevirmenler çeviri esnasında çeşitli kaynaklardan araştırmalar yapabilirken tercümanlar böyle bir araştırma içerisine giremezler. Bu nedenle tercümanların hem kaynak dile hem de hedef dile çevirmenlerden çok daha fazla hakim olması gerekir. Çünkü tercümanların kısıtlı bir zaman dilimleri vardır ve bu zaman dilimi içerisinde işlerini başarı ile yapmaları gerekir.
  • Tercümanlar, yaptıkları tercüme esnasında hata yapmamalıdır. Çünkü bu hatanın düzeltilmesi mümkündür değildir. Ancak çevirmenler çevirilerini kontrol ederken yaptıkları hataları fark edebilir ve düzeltebilirler.

Tercüme ve Çeviri Hizmetlerinin En Doğru Adresi: Yeminli Tercüme Tercümanlık Bürosu

Yeminli Tercüme Tercümanlık Bürosu, müşterilerine verdiği yazılı tercüme, sözlü tercüme, yeminli tercüme ve noter onaylı tercüme hizmetleri ile rakiplerinin arasından sıyrılmayı başarıyor. Yeminli Tercüme Tercümanlık Bürosu yıllardır tercümanlık ve çevirmenlik alanında sahip olduğu tecrübe ve bilgi birikimi ile sizlere en kaliteli ve en profesyonel tercüman ve çevirmen hizmetleri vermektedir. Eğer sizin de kaliteli ve profesyonel bir tercümanlık ve çevirmenlik hizmetine ihtiyacınız varsa ile iletişime geçebilir ve almak istediğiniz hizmetler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.