İnsanların yaşamında takıların başka bir yeri var. Çok temel bir gereksinim gibi görünmese de kimi zaman sembolik anlamları da bulunuyor. İşte öylesi olan ürünlerin başında hiç şüphe yok ki tek taş pırlanta başlı başına özel bir yer teşkil ediyor. Evlenme teklifleri için artık ebadı tasarımı ne olursa olsun tek taş pırlantalar kullanılıyor.

Genel olarak bakıldığında tek taş pırlantalar karat değerine göre, kullanılan malzemesine göre, tasarımına göre farklılıklar gösterir. Karat değeri yükseldikçe tek taş olan pırlanta yüzüklerin de rakamı artmaktadır. Günümüzde baget gibi, yuvarlak kesim gibi, oval kesim gibi çok özel pırlanta yüzükler vardır. Ağırlıklı olarak beyaz altın kullanılmaktadır. Ama bunun dışında farklı türden altın renkleri de kullanılabilmektedir. Bu noktada fantezi olan modelleri de unutmamak gerekir.

Tek Taş Pırlanta Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sonuçta eğer tek taş pırlanta alınacak ise kesinlikle bilinen markaların ürünleri alınmalıdır. Pırlantalı olan ürünler sertifikalı olan ürünler olması gerektiği için sertifikalı olanları tercih edilmelidir. Bunun yanında kullanacak olan kişinin parmağına yakışacak, onun tarzı ile uyumlu olacak tasarımlar seçilmelidir.

Burada bir örnek vermek gerekir ise uzun parmaklarda her tür model güzel durur iken, kısa ve yuvarlak olan parmaklarda daha minimal tasarımlar tercih edilmelidir. İşin para kısmı da düşünülmeli ama ilk değerlendirilmesi gereken parametre olmamalıdır. Elbette kişi kendi bütçesini aşan bir tek taş yüzük de almamalıdır. https://www.lizaypirlanta.com/pirlanta-tektas-yuzuk sayfasından tektaş pırlanta modellerini inceleyebilirsiniz.