Yüzüklerde kullanılan taşlar onları çok şık bir hale getirirken tamtur yüzük modelleri sayesinde bu şıklık yüzüğün tamamına yayılıyor.

Tamtur Yüzük Nedir?

Yüzükler parmağı çevreleyen ve çok şık duran takılardır. Genelde yüzüklerin üst kısmı olarak tabir edilen görünen kısımlarında özel taşlar ya da motifler bulunur ve bu kısım yüzüğün dikkat çeken kısmıdır. Son dönemde üretilmeye başlayan tamtur yüzük modellerinde ise bu şıklık yüzüğün tamamına yayılmış haldedir. Yüzüklerin çevresinde belirli aralıklarla değerli taşlar kullanılırken yüzüğün her bir noktası aynı özellikleri taşır. Bu sayede kullanıcılar çok daha şık ve gösterişli bir ürüne kavuşmuş olacaklardır. Yüzüğün tamamında özel ürünler kullanıldığından maliyeti normal yüzüklere göre daha yüksek olabilir. Ancak kullanılan taşların karat değerleri düşük olduğundan toplamda yanı seviyelere gelen modeller olarak gösterilmektedir.

Tamtur Yüzük Modelleri Nelerdir?

Tamtur yüzüklerde tercih edilebilecek farklı özellikler yer alır. İlk olarak yüzüklerin hangi materyalden üretildiği önemlidir. Genelde altından üretilen tamtur yüzükler tercih edilir. Son dönemde gümüş modeller de ön plana çıkmayı başarmıştır. Altından yapılan ürünleri tercih eden kişiler rengine karar verirken üç farklı seçenek arasından seçimlerini yaparlar. Beyaz altın, rose altın ya da altının kendine has rengi arasından kararlarını veren kişiler sonrasında şekline karar vermelidir. Tamtur yüzükler kare, oval, yuvarlak ya da dikdörtgen özellikte olabilir. Yüzüğün parmağı çevreleyen kısmı her zaman dairesel olurken dışarıdan görünümü farklı geometrik formlarda olabilmektedir. Bunların dışında üzerinde kullanılan taşlar da önem arz etmektedir.

Hangi Taşlar Kullanılır?

Yüzüklerin üzerinde kullanılan değerli taşlar arasında pırlanta her zaman ön planda olmaktadır. Pırlanta yüzükler değeri ve anlamı bakımından oldukça üst düzeyde olduğundan herkes tarafından bolca tercih edilir. Tamtur yüzük modellerinde de pırlantalar başrolde olur. Yüzüğün etrafını kaplayan pırlantalar harika bir görüntün ortaya çıkmasını sağlar. Bu yüzük modellerinde tercih edilen pırlantaların karat değerleri düşük olacaktır. Bunun yanı sıra renkli taşlar da sıklıkla tercih edilir. Yakut ya da safir gibi değerli taşların bu yüzüklerde kullanımı yüzükte farklı renklerin yer alması sebebiyle dikkat çekici olur. Nostaljik bir ürün tercih etmeyi düşünen kişiler için bu tarz yüzükler doğru bir tercih olacaktır.

Nerede Kullanılır? Nasıl Satın Alınır?

Tamtur yüzüklerin kullanım alanları oldukça geniştir. Tektaşları olan kadınlar, tamtur yüzüklerini tektaşlarına eşlik etmesi için tercih edebilirler. Tektaşlarının bulunduğu parmağına tamtur yüzüklerini takan kadınlar son derece şık bir görüntü elde edebilirler. Buna ek olarak tek başına da tercih edilebilen ürünlerdir. Çok sayıda taş ya da motifi bir arada barındırdığından tek başına da yeterince gösterişli olabilir. Bu yüzükleri satın almak isteyen kişiler kuyumculara gidebilecekleri gibi internet sitelerini de kullanabilirler. Mortaki.com adresi tamtur yüzüklerin rahatlıkla satın alabileceği kaliteli adreslerden birisi olarak gösterilebilir. Mortaki firması tarından tasarlanan ürünler kullanıcıların son derece memnun kalmasını sağlarken çok ekonomik şartlarda satışa sunulmaktadır.

Tektaşlarını tamamlamak ya da boş olan bir parmağını çok şık bir hale getirmek isteyen kişiler tamtur yüzük modellerini tercih edebilirler. Görünüşü ve şıklığından asla pişman olmayacaklardır.