Doğası ve kültürü ile benzersiz bir rota olan İrlanda, ayrıca dil okullarının kalitesi ile de eğitim konusunda öne çıkıyor. Yurtdışı dil eğitiminin parlayan yıldızı olarak karşımıza çıkan İrlanda’da İngilizce öğrenmenin birçok avantajı bulunuyor. Uygun fiyatları, sıcakkanlı insanları, ulaşım kolaylığı ve kültürel etkinlikleri ile İrlanda dil okulları size kapılarını açıyor...

Film Seti Gibi

İrlanda Cumhuriyeti, Birleşik Krallık’ın batısında yer alan bağımsız bir ada devleti. Ülkenin yüzölçümü küçük olması nedeniyle baştanbaşa 5-6 saatlik kara yolculuğu ile gezebilmek mümkün. Doğal güzellikler bakımından oldukça zengin olan İrlanda, neredeyse boydan boya yeşilliklerle kaplı olmasının yanı sıra nehirleri, gölleri, tepe bölgeleri ve kıyı bölgelerindeki yüksek kayalıklarıyla kendisine hayran bırakıyor.

Söz konusu dil öğrenimi olunca o dile maruz kalabilmek ve sosyalleşebilmek oldukça önemli. Bu açıdan İrlanda’da olmak sizi bir adım öne çıkartacak çünkü bu ülkenin halkı çok sıcakkanlı. Eğer İrlanda dil okulları ile bu güzel ülkeye geldiyseniz ülkede son yıllarda dil eğitimi veya yüksek lisans eğitimi için gelen çeşitli ülkelerden binlerce öğrenciyle kolaylıkla arkadaşlık kurabilirsiniz.

İrlanda İngilizcesi Farklı Mı?

İrlanda’da konuşulan İngilizcenin çok farklı olduğu yönünde bir görüş olsa da aslında durum hiç de öyle değil. Yabancılara karşı oldukça konuksever olan halkın konuştuğu İngilizcede çok farklı bir aksan yoktur, konuşulan dil net ve kolay bir şekilde anlaşılır. İngilizcenin yalın ve temiz şekilde konuşulduğu İrlanda’da bazen İngiltere aksanında olduğu gibi kelime sonlarının yutulması ya da Amerikan aksanında olduğu gibi harflere vurgu ya da Avustralya aksanında olduğu gibi alışmış kelimeler yerine farklı kelimelerin kullanılması gibi durumlar görülebilmektedir. Genel olarak benzer bir İngilizcenin var olduğu İrlanda’da, Cork veya Dublin’de öğreneceğiniz İngilizce, hayatınız boyunca size üst düzey bir fayda sağlayacaktır.

İrlanda’da İngilizce Öğrenmek İçin 10 Neden

İngilizce öğrenmek için İrlanda’yı tercih ederseniz birçok avantaja sahip olursunuz. İrlanda, birçok ayrıcalıklı yönü ile size benzersiz deneyimler sunar.

  1. Anadili İngilizce olan ülkede konuşulan İngilizce, alışık olduğunuz İngilizceden çok farklı olmamakla birlikte sade ve anlaşılır bir telaffuza sahiptir.
  2. Uluslararası kabul görmüş dil okullarına sahip İrlanda’da aldığınız eğitim hayatınız boyunca sizi birkaç adım öne çıkartacaktır.
  3. Güvenli ülkelerden biri olan İrlanda’da gezilecek yerler, kültür ve sanat bakımından da birçok güzellik ile karşılaşabilirsiniz.
  4. Türkiye’den ulaşımın oldukça kolay olduğu İrlanda’da çevreyi keşfetmeniz de aynı rahatlıkta olacaktır.
  5. Gerekli prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından öğrenciler için çalışma izni ve maaşlı staj olanakları da bulunmaktadır.
  6. İrlanda halkının sıcakkanlı ve eğlenceli oluşu dil gelişiminizde büyük katkı sağlar.
  7. Ekonomik dil okulları arasında yer alan İrlanda dil okulları, yurtdışı dil eğitimi almak isteyen ama bütçesini düşünenler için avantaj sağlar.
  8. İrlanda halkı İngilizce kursları ve aile yanı konaklama seçeneklerini, aynı zamanda bu ülke tanıtımına katkı olarak gördükleri için öğrencilere ilgi ve itina ile davranır. Aile konaklamalarda aileler çok seçkin ailelerden oluşur.
  9. Nüfus yoğunluğu azdır. Bu nedenle olsa gerek tüm cadde ve sokakları tertemizdir.
  10. Doğa ile bütünleşmiş harika bir ada olan İrlanda’nın nüfusunun %36’sı 25 yaşın altındadır.

İrlanda dil okulları ile İngilizceyi öğrenmek için hazır mısınız?