Dünyamızda pek çok sorunlar mevcuttur. Gelişen teknoloji ve sanayileşme bu sorunların önüne geçilmez hale getirdi. Hali hazırda yaşadığımız bu sorunlar bizleri ciddi anlamda etkilemektedir. Bu sorunlardan biride gürültü kirliliğidir. Gürültü kirliliğine dışarıya adımımızı attığımız andan itibaren maruz kalıyoruz. Gerek araç sesleri olsun gerek fabrikalardan çıkan sesleri olsun bizleri ister istemez rahatsız etmektedir. Sadece dışarıda değil evimizde ve ofisimizde de karşılaşıyoruz. Peki sessizliğe ihtiyaç duyduğumuz bu ortamlardan ses izolasyonunu nasıl sağlarız ? hangi malzemeler kullanırız ve başka hangi alanlarda kullanılır hep beraber göz atalım.

Evlerde kullanılan ses emici malzemeler, ses emilim ve kesicilik konusunda oldukça başarılıdır. Mesela ses izolasyonu olmayan bir ev düşünelim. İçerinden ve dışarıdan gelen geçişleri olacaktır. Özellikle komşulardan gelen sesler ve dışarıdan gelen sesler bizleri ciddi anlamda rahatsız edecektir. Ailenizle keyifli vakit geçirmekten alıkoyacaktır. Evlerde kullanılan ses emici malzemeler tavan, duvar ve zeminlerde kullanılır. tavan ve duvarlarda ses geçirmez süngerler genellikle kullanılan bir ses izolasyon malzemesidir. Ses emici süngerler çeşitli bir ürünüdür. Yumurta, piramit, labirent, special, labirent, basotect, rulo çeşitleri mevcuttur. Üstelik dekoratif ve farklı renk seçenekleriyle de ortama güzel bir atmosfer sağlayacaktır.  Zeminlerde ise epdm ses bariyeri ve ya akustik şilte uygulanarak alt komşu veya dükkânla ses iletişimini en az seviyeye indirmiş oluruz. Bu sayede istenmeyen sesleri en az seviyeye indirerek huzura kavuşursunuz. Rahatça dinlenebilir ve ailenizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ofislerde kullanılan ses emici malzemeler evlerde de olduğu gibi tavan, duvar ve zeminlerde kullanılır. Ofis ortamında gürültü olmaması çok önemlidir. İnsanlar, günlük hayatlarının büyük bölümünü çalışmaya ayırırlar bu yüzden çalışma alanları olarak kullanılan ofislerin en iyi şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir. Turkish Acoustic olarak müşterilerimizin çalışma alanlarını en iyi hale getirmek için hizmet sunmaya devam ediyoruz. Hem dekoratif şıklık kazandırmak hem de ses yalıtım sistemi yapma açısından kullandığımız malzemeler, ISO standartlarına uygundur. Bu da çalışmalarınızdan daha fazla verim almanızı ve dışarıdan gelecek seslerin engellenerek işlere daha fazla adapte olmanızı sağlayacaktır. Duvarlarda da dekoratif olarak oval duvar panelleri ve akustik süngerler kullanılırken tavanda ise oval tavan panelleri, kanopi asma tavan, akustik yüzer tavan gibi akustik malzemeler kullanılmaktadır. Zeminlerde ise topuk seslerini kısmak için epdm ağır bariyer ve akustik şilte uygulanır. Uygulandığı zaman ofisteki istenmeyen sesleri en az seviyeye indirerek ortamı daha sessiz hale getirebilirsiniz. Böylelikle personeller daha verimli bir çalışma ortamına sahip olacaktır.

Müzik ve radyo odalarında kullanılan ses geçirmez süngerler, diğer akustik süngerlere göre daha fazla ses emilim kesicilik konusunda üstündür. Bu alanda genellikle sesin daha iyi çıkmasını sağlamak ve ortamdaki yankıyı azaltmak için kullanılır. Uygulandığı zaman daha kaliteli müzikler ve radyo yayınları yapabilme şansına sahip olacaksınız. Genelde kullanılan akustik malzemeler; tekno touch, tekno slince, vicoustic flexi a50 panel, bass trap süngerlerdir. Akustik değerleri oldukça yüksektir.

Turkish Acoustic olarak her türlü ses izolasyon sorunlarınıza doğru ve kesin çözüm sunmaktayız. Gerek yurtdışı, gerek yurtdışında güçlü referanslarımızla her zaman müşterilerimizin yüzünü güldürmeyi başardık. Ses izolasyon malzemelerimiz son derece kaliteli olup ve tamamen yerli üründür. Ses izolasyon malzemelerimiz yanmazlık özelliğine sahip olup kesinlikle alev ilerlemesi olmaz. Bu konuda ilgili testlerden ve deneylerden başarıyla geçip sertifikalara sahip olmuştur. Turkish Acoustic her zaman hizmetinizdedir. Akustiğin Türkçesi “Turkish Acoustic”.

Kaynak: https://www.sesyalitimsungerleri.com/akustik-silte.html