Bina su ve atık tesisat borularının bağlandığı kanalizasyon boruları bulunmaktadır. bu büyük çaptaki kanalizasyon boruları binalar arası bağlantılar ile kanalizasyon yolu ile ulaşım yerlerine gider. Herhangi bir alt yapı sistemleri sorununda, tıkanıklık, su taşkınları vb. problemler ile karşılaşıldığında ilgili yerlere müdahale etmek amacı ile yer altı ile yer üstü arasında belirli çıkış noktaları bırakılmıştır. Bu sayede bu çıkış noktaları hem belediye çalışanlarının aşağı kanala ulaşabilmesi için hem de herhangi bir sel taşkını sırasında kanalizasyon yolu ile erişim sağlanabilmesi açısından önemlidir. İşte bu çıkış noktalarına konulan kapaklara da rögar kapağı adı verilmektedir. Kanalizasyon sisteminde herhangi bir tıkanıklığın yaşanmasında problem çözümü için rögar kapağı kullanılır. Bu kapağın kullanım amacı göz önünde bulundurulduğu zaman aynı zamanda insanların yürürken açık kanalizasyon çıkışlarına düşmemesi için kapatıldığı da bir nedendir. Rögar kapağı ve çeşitlerini incelemek için https://karakoydrenaj.com web adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Rögar Kapağı Özellikleri

Rögar kapaklarının en önemli özelliği taş dökmeden, demirden ya da betonarme yapıdan oluşturulmalıdır. Bu sayede oldukça dayanıklı ve herhangi bir müdahalede kırılma göstermez ürünler olarak ortaya çıkar.

Genellikle kanalizasyon çıkışlarında kullanılan rögar kapağı, herhangi bir canlının açılan çıkış noktalarına düşmemesi amacı ile koruma özelliğindedir.

Çoğunlukla drenaj kanalların çıkış noktalarında tercihe dilmektedir.

Kanalizasyon kapağı olarak da bilinen rögar kapağı aşırı yağmur, sel ve su taşkınları gibi durumlarda kapağın açılması ile bu su yoğunluğunun kanalizasyon kanalına açması hedeflenmektedir.

Rögar Kapağı Çeşitleri

Rögar kapağı çeşitleri göz önünde bulundurulduğunda kullanım alanına göre farklılık gösterildiği göze çarpmaktadır. Bu nedenle rögar kapağı kullanım alanına uygun olarak açık ya da kapalı kapaklar olarak görülebilmektedir. Açık rögar kapakları, herhangi bir taşkın ve sel durumunda yağmur suyunun ya da deniz duyunun taşkınlıklarının bu kapak vasıtası ile kanalizasyon kanallarından gitmesi için dizayn edilmiştir. Kapalı rögar kapakları ise, pis ve atık suların geçtiği kanalizasyon borularına çıkan ve ancak belediye çalışanları tarafından açılabilen kapaklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Kapalı rögar kapağı çeşitleri ancak drenaj kanalı için kullanımda olmaktadır.

Komposit Rögar Kapağı – Bahçe Rögar Kapağı

Çeşit olarak iki ana bölüme ayrılsa da sık kullanım durumlarına ve kullanım amaçlarına göre de farklılık göstermemektedir. Sık kullanım gösteren komposit rögar kapağı, beton ya da döküm rögar kapakları ile kıyaslandığında oldukça hafiftir. Zaten bu nedenle de pratiklik açısından tercih edilmektedir. Dış cephede kullanıldığı için, nem, rutubet ve herhangi bir don olayına karşı dayanıklılık göstermektedir. Kullanım alanı olarak kaldırım, benzin istasyonu, site içleri, park ve bahçelerdir. Zaten bahçelerde çim alanların arasında sıklıkla kullanıldığı için bahçe rögar kapağı ismi ile de anılmaktadır. Bahçe rögar kapaklarının bu kullanım alanına ek olarak, elektrik, doğalgaz, Telekom, endüstriyel amaçlı kullanımları da mevcuttur. Mevcut rögar kapaklarının herhangi bir bakımları ve ekstra bir maliyetleri bulunmamaktadır. Mafsallı, mafsalsız, kare çerçeveli ya da daire görünümünde olarak rögar kapakları modelleri bulunmaktadır.

rögar kapağı

Rögar Kapakları Fiyatlandırma

Rögar kapaklarında fiyatlandırma seçeneği, mevcut ana maddeye, türüne ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle rögar kapağı fiyatı ürüne göre farklı çıkabilmektedir. Sizler de rögar kapağı fiyatları hakkında kesin bir rakam arayışı içindeyseniz, öncelikli olarak ihtiyacınız olan rögar kapağının türünü ve sayısını belirlemek gerekmektedir. Sık tercihe dilen bahçe rögar kapağı fiyatları, beton ve demir döküm rögar kapaklarına nazaran daha uygun bütçelidir. Sonuç olarak beton rögar kapağı bahçe rögar kapağı fiyatları ile ilgili net bir bilgi almak için sizler de sitemizden yararlanabilirsiniz. İhtiyacınız olan rögar kapakları ürünlerini görseller aracılığı ile seçerek mevcut net bir fiyat çıkarabilmek de mümkün olmaktadır.