Bir prefabrik tavuk kümesi inşa etmek, arka bahçenizdeki tavuklarınızı barındırmanın her zaman en iyi veya en ucuz yolu değildir. Pek çok uygun fiyatlı prefabrik tavuk kümesi piyasada vardır. Bununla birlikte, ihtiyaçlarınıza uyan ve sürünüzün güvenliğini sağlayan bir tavuk kümesini nasıl seçeceğinizi bilmeniz gerekir. Prefabrik kümes yapımında aşağıdaki ipuçları sizlere yardımcı olacaktır. Bu ipuçları sayesinde kurulumunuz daha kolay hale gelecektir.

  • Kapıların konumu tavukları beslemeyi ve sulamayı veya yumurta toplamayı kolaylaştırıyor mu? Kapıların, kolayca ulaşıp yumurta toplamanıza olanak sağlamak için yuva kutularına yeterince yakın olması gerekir. Ayrıca yem ve su kaplarının yerleştirildiği bir kapı olmalı ve bulaşıkları yerleştirip çıkarmanıza izin verecek kadar geniş olmalıdır.
  • Döşemenin temizlenmesi kolay mı? Bir zeminin olmaması iyi bir seçenek olabilir çünkü kümesin etrafını çimlerin üzerinde hareket ettirmenize, çimento üzerine yerleştirmenize veya ahşap bir zemin sağlamanıza ve ardından kümesin temizlenmesini sağlar. Atık toplamak için altlarında tepsiler bulunan tel zeminler başka bir iyi seçenektir. Katı zeminler en az arzu edilir çünkü küçük kümeslerde temizlemek genellikle zordur. Döşemeler çıkarılabilir olsa bile, daha sık bakım gerektirirler.
  • Zemin tel ise, pürüzsüz hissediyor mu ve boşluklar bir tavuk ayağının kaymasını önleyecek kadar küçük mü? Bu hususlar, tavuklarınızı yaralanmalardan korur.
  • Köpekler ve diğer büyük hayvanlar gibi yırtıcı hayvanlar bir sorunsa, barınak tavukları koruyacak kadar sağlam mı? Muhafaza üzerindeki ağ, plastik veya tavuk teli değil, sağlam tel olmalıdır. Kapıların iyi mandalları olması gerekir.
  • Şehirde yaşıyorsanız veya yakın komşularınız varsa, kümes düzgün görünüyor mu? Komşularınıza saygı duymak ve olası şikayetlerle uğraşma zahmetinden kaçınmak için, göze hitap eden bir kümes seçmelisiniz.
  • Yuvalama kutusu için yer var mı? Kümes dışarıda olacaksa, bölgenize uygun olduğundan emin olun. Barınağın her zaman su geçirmez bir üstü olmalıdır. Soğuk bölgelerde barınağın kalın duvarları veya bir çeşit yalıtımı olmalıdır. Aksi halde tavuklarınız telef olabilir.

Hangi kümes inşa ederseniz edin veya satın alırsanız alın, arazinizin sınırlarını, sürünüzün boyutunu, uygun tavuk yırtıcı hayvanlara karşı koruma, kullanım kolaylığı ve iyi havalandırmayı aklınızda bulundurduğunuzdan emin olun. Tüm bu gereksinimleri karşılıyorsanız hem siz hem de tavuklarınız mutlu olacaktır. Tavuk çiftliği maliyeti hakkında daha fazla bilgi için www.tavuksatisi.com sitemizden bilgiler edinebilirsiniz. Ayrıca bizleri sitemizdeki telefon numarasından arayarak merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.