Binanızın ilk göze çarpan yeridir kapı girişiniz. Bir de onu taçlandıran son model bir kapı üstü sundurmanız varsa sizden keyiflisi yok demektir. Çünkü pratik sundurma dekoratif olarak mekanınıza renk katarken, evinizin değerine de değer katar.

Uzun yıllardır, ülkemizin aksine başka ülkelerde, örneklerine fazlasıyla rastladığımız kapı üstü sundurma modelleri, mimarinin adeta mavi boncuğu olmuş, belki de binaların en çekici yanını oluşturmuştur. Günümüzde, gelişen teknolojinin yapı elemanlarında yarattığı değişimin en güzel örneği ise kapı üstü sundurmalarda görülmektedir. Kullanılan malzemesi bir yana, şık tasarımları ile de binalara ayrıcalık getirmektedir.

Kapı Üstü Sundurma Özellikleri:

. Kötü hava şartlarına karşı dayanıklıdır.

. Portatif bir çözüm sağlar.

. Güneş ışınlarından yüzde yüz bir şekilde korur.

. Tek bir parça şeklinde kullanılabilir.

. Modern tasarımı ile dekoratif bir görünüm elde edilmesine olanak tanır.

Çok çeşitli sundurma modelleri olmasına rağmen, pratik sundurma olarak adlandırılan modeller, en çok revaçta olanlardır. Bunlar, hali hazır şekilde bulunabildiği gibi, kişiye özel tasarımlar uygulanarak da hızlı bir şekilde üretilebilmektedir. Bu tarz kapı üstü polikarbon sundurma genellikle ayakları paslanmaz metalden, üst kısmı ise cam veya solid levhadan oluşmaktadırlar.

Yalnızca kapılarda değil, pencerelerde de kullanılan sundurmalar, tıpkı kapı üstünde olduğu gibi hazır ve bir çok seçeneği mevcut bir şekilde bulunmaktadır. Kötü hava şartlarından pencerelerimizi koruyan sundurma, dış cephenin görselliği açısından da mimarlar tarafından projelerde tercih edilen bir detaydır.

Kapı üstü sundurma farklı bir çok şekle sahip olabileceği gibi, son zamanlarda ahşabın da tasarımlar da kullanılmaya başlamasıyla, ahşap kapı üstü sundurma modelleri de beğenilere sunulmaya başlandı. Bunun yanı sıra, bazen gölgelik olarak tasarlandığından, bir binanın ekiymiş gibi karşımıza çıksa da, yapılacak olan tasarımın boyutuna göre binanın girişini tamamen değiştirebilecek bir ayrıcalığı da sahiptir kapı üstü sundurmalar!

Öyle görülüyor ki, bir zamanların belki de hiç önemsenmeden, tek amacı hava koşullarından kişileri korumak olan saçaklar, şimdilerde geleceğin mimarisine ışık tutuyor. Kapı üstü sundurmalar mimarların gözbebeği olmaya ve yeni malzemelerle, çok daha farklı tasarımlara dönüşmeye devam edecektir.