Pırlanta geçmiş zamanlardan günümüze kadar her zaman aşkın simgesi olmuştur. Özellikle evlilik tekliflerinde tüm dünya ülkelerinde tercih edilen bir armağandır. Pırlanta yüzükler; elmasların işlenmesi ile büyük bir estetik ve işçilikle birleştirilerek elde edilmektedir. Bunun yanı sıra her pırlanta yüzükte kullanılan pırlantalar kendine özgü ve yeganedir. Aynı elmastan işlenen yüzükler bile birbirinden farklıdır. Bundan dolayı da evlilik tekliflerinde tercih edilen bir armağandır.  Tek taş yüzüklerin renkleri, yapıları ve berraklıklarının dışında da kesim özellikleri birbirlerinden tamamen farklı şekilde dizayn edilmektedir. Bu sebeple de pırlanta yüzüklerin her biri kendine has özelliklerde ve yeganedir. Tek taş özellikle evlilik teklifleri için en vazgeçilmez başrolü olarak kabul edilir. Aşkı simgeleyen ve yeni bir hayatın en ışıltılı başlangıcı olan bu yüzükler, özellikle ışıltısı ve ihtişamı ile ön plana çıkmaktadır. Pırlanta yüzük modelleri farklı tasarımlara sahip olduğu için her zevke uygun olarak bulunabilir.

Pırlanta Yüzük

Pırlanta yüzük pırlanta en ışıltılı ve göz alıcı mücevherler arasındadır. Işıltısı ile dikkat çeken bu yüzük modelleri genel itibari ile evlilik tekliflerinin vazgeçilmez başrolüdür. Tektaş pırlanta özellikle anlamları ile ön plana çıkar. Aksesuardan ziyade aşkı simgeleyen bu yüzükler, elmasın binlerce yıllık zorlu mücadelesinden sonra muhteşem ve göz alıcı bir yapıya sahip olur. Pırlanta mücevherler arasında en özel anlamlara sahip olan detayların başında gelmektedir. Farklı fiyat aralıkları ile her bütçe için uygun bir pırlanta yüzük bulmak mümkündür. Tek taş yüzük seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Pırlanta konusunda bilgi sahibi olmak ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmak, uzun vadede daha mantıklı ve avantajlı bir alışveriş yapmanızı sağlayacaktır. Amor Pırlanta olarak sitemiz üzerinden tüm yüzük ve pırlantaları sertifikalı olarak kolayca satın alabilirsiniz. Senelerdir aşkınıza şahit olmak için hizmet verdiğimiz Amor Pırlanta ile en güvenilir ve en ekonomik pırlanta alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tek Taş

Tek taş yüzük çeşitleri farklı kesimleri ile ön plana çıkmaktadır. Eski zamanlarda yalnızca tek bir kesim pırlanta yüzük üretilmekteydi. Ancak günümüzde birçok farklı kesim ve tasarımda yüzükler üretilmektedir. Prenses kesim tek taş yüzüklerden baget kesim yüzük modellerine kadar farklı tasarımları ile her kadına hitap edecek şekilde üretilmektedir. Baget kesim özellikle son zamanların en popüler yüzük modelleri arasında yer alır. Genel olarak göz alıcı ve modern görünümü ile kadınları kendine hayran bırakan tek taş modelleri arasından tarza ve stile en uygun modeli tercih edebilirsiniz. Tek taş yüzük modellerinde kullanılan pırlanta taşlarının hepsi aynı görünümde olsa da, aralarında değer ve özellik farklılıkları bulunmaktadır. Yüzüklerin birbirinden ayrılmasını sağlayan en önemli özellik ise kullanılan pırlantanın karat farklılıkları olmaktadır. Karat; pırlantanın ağırlığı ifade eden birimdir. 0.10, 0.13, 0.15 ve 0.56 karatlık pırlanta birimleri ile imal edilen bu takılarda, karat miktarı yükseldikçe pırlantanın boyutu ve kütlesi de artış gösterir. Diğer bir önemli nokta da pırlantanın renk kategorisidir. Renkler de her pırlanta yüzük için farklıdır.