Geçmişte kullanılan manüel söndürme yöntemlerinin yerine otomatik şekilde ısıyı ve dumanı algılayan, merkezi yönetim sistemine komut gönderen ve yangına müdahaleyi insan eli değmeden başlatan otomatik söndürme sistemleri rol almaya başlamıştır.

Özellikle gece-gündüz farkı olmaksızın sürekli korunması gereken yangın açısından riskli bölgelerde otomatik yangın söndürme sistemleri başarılı bir görev yürütmektedir. Çağa ayak uyduran ve en gelişmiş teknolojileri barındıran bu sistemler beğenilmekte ve yüksek oranda tercih edilmektedir.

Tozlu Söndürme Sistemleri
Su Sisi Söndürme Sistemleri
Sulu Söndürme Sistemleri
Davlumbaz Söndürme Sistemleri
Karbondioksitli Söndürme Sistemleri
Fm 200 Gazlı Söndürme Sistemleri
Bu sistemler barındırdıkları söndürme muhteviyatı ve özelliklerine göre farklı çeşitlere sahiptir. Basınç durumuna göre yüksek basınçlı, normal basınçlı ve düşük basınçlı olarak tasarlanmaktadır. Yangın ihtimalinin yüksek olduğu ve tutuşacak malzemelerin büyük risk oluşturduğu bölgelerde yüksek basınçlı söndürme sistemleri kullanılır.

Orta seviyede riskin olduğu alanlarda normal basınçlı sistemler yeterli olmaktadır. Yangın ihtimalinin az olduğu, olsa bile hızlı tutuşacak ve yayılacak bir ortam bulamayacağı alanlarda ise düşük basınçlı sistemler kullanılır. Ayrıca yüksek basınçlı suyun zarar verme ihtimali bulunan hassas materyallerin sergilendiği ve kullanıldığı binalarda da özel olarak tasarlanan düşük basınçlı sistemler daha başarılı sonuçlar vermektedir.

Otomatik Yangın Söndürme Sistemleri Fiyatları
İşletme sahiplerinin veya toplu yaşam merkezleri yönetim kurullarının belirli bir maliyeti bulunan otomatik yangın söndürme sistemleri fiyatları konusunda araştırma yapmaları ve en uygun değerleri bulmak istemeleri normal yaşantının akışına uygundur. Ancak özellikle otomatik yangın söndürme sistemleri konusunda alanında yetkin olmayan ve deneyimi bulunmayan firmalar ile çalışmak hesap edilemez riskleri beraberinde getirebilir.

Bu yüzden yangın firmasının belirlediği fiyatlar belirli bir standardın üzerinde olmamaktadır. Bilgiye erişimin çok kolay olduğu çağımızda yangın firmaları bu konuda birbirlerinden çok farklı fiyatlandırma politikası tercih etmemektedirler.

Otomatik yangın söndürme sistemleri fiyatlarından ziyade, çözüm ortaklığı kurulabilecek ve olumsuz durumlarda yanınızda durabilecek yangın firmalarıyla çalışmanız; yatırımlarınızın, çalışanlarınızın ve yaşayanlarınızın güvenliği için son derece önemlidir. Hatanın kabul edilemeyeceği bir sektör olmasının yanı sıra, hatanın direkt olarak insan sağlığına zarar verme ihtimalinin yüksek olduğu bir sektör olması, yangın konusundaki deneyimin ön planda olması gerektiğinin en açık göstergesidir. Deneyim ve kalitenin bir arada olduğu firmalarla çalışmanız başarıya daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.