Ortodonti tedavisi dişlerde bulunan uyumsuzluk ve çapraşıklık sonucunda uygulanan bir tedavi sistemdir. Bu durumu tamamen önlemeye çalışmak amacıyla yapılan bir tedavi sistemidir. Ve bu alanda uygulanan ve yapılan diş hekimliği olarak adlandırılmaktadır.

Ortodontik Problem Sonuçları Ve Nasıl Tedavi Edilmektedir?

Bu durumdan şikâyetçi olan hastaların bir çok şikayet çeşidi vardır bunlara birkaç tane örnek verecek olursak eğer aslında alt çenelerde öne doğru çıkıntılar olması veya bunun yanında üst çene önde olması gibi bozuklukların giderilmesi adına ortodontik tedavi sistemine karar verilmektedir. Hastanın durumuna, yaşına ve kriterlerine göre tedavi sistemi seçilmekte ve uygulanmaya başlanmaktadır. Dişlerin de oluşan bozukluklar veya diş çıkıntılarının giderilmesi adına elde mevcut olan ortodontik tekniklere başvurulmaktadır.

Çocuklarda Ortodontik Tedavi Neden Görülür?

Çocuklarda ortodontik tedavinin görülmesinin bir çok sebebi olabilir bu sebebler doğrultusunda çocuklarda mevcut ortodontik tedaviler uygulanabilmektedir. Peki bu ortodontik durum neden oluşmaktadır. En çok oluşma sebeplerine şöyle biraz göz atalım.

Çocuklar da ortodontik tedavisinin görülme sebebi; uzun süre biberon kullanımı olabilir, yalancı emzik kullanımı olabilir, tırnak yeme sorunu gibi kötü alışkanlıklar ortodontik sorunların ortaya çıkmasında önemli bir derece rol almaktadırlar. Çocuklarda ortodontik tedaviyi en aşağı seviyeye indirmek adına bu kötü alışkanlıkların bir an önce tedavi edilmesi gerekmektedir.

Ortodonti Tedavisi Ne Kadar Gerekli?

Ortodonti tedavisine halk gözünden bakılınca aslında çene yapısında oluşan estetik bozuklukları giderilmesi adına yapılan bir tedavi sistemi olarak da görebiliriz.  Bu durum da aslında estetik açıdan gelecekte kaygı yaşayacak çocuk ve yetişkin bireylerin en çok tercih ettiği tedavi sistemi olarak dünya da uygulanmaya devam etmektedir.

Ağız yapısında ki mevcut probleme göre uygulanan ortodontik tedavi sisteminde kullanılan çeşitli braketler ve işlevsel apareyler ağız durumuna göre ayarlanabilmektedir.

Tabi ki çene yapımız çok önemli bir bölge olduğundan dolayı bu tedavi sistemini alanında uzman doktorların yapması gerekmektedir. Alanında uzman olmayan doktorların uyguladığı tedavi sonucunda çene yapınızda daha kötü sonuçlar çıkabilir. Bu yüzden alanın da uzman doktorlara tedavi olmayı ihmal etmeyin.