Otobil, şirket araçlarının Opet istasyonlarına gittiklerinde, kredi kartı ya da nakit olarak ödeme yapmadan, otomatik olarak yakıt almalarını sağlar. Ayrıca Otobil sistemi, dolum bilgilerini el değmeksizin elektronik ortamda müşteriye iletmektedir. Fatura işlemleri, toplu bir şekilde ve belirlenen dönemlerde yapılmaktadır. Kullanıcılar bu sistemle birlikte, araç giderlerini tam olarak kontrol altına alma olanağı sağlamaktadırlar. Opet Otobil için kayıt olmak için Opet Otobilci adresinden kayıt olabilirsiniz.

 Otobil Üniteleri

 Opet otobil üniteleri, halka tipi ünite ve bireysel kullanıcı ünitesi olarak ikiye ayrılmaktadır.

 Halka Tipi Ünite

 Opet tarafınca, aracınıza özel bir şekilde programlanarak iletilen, halka türü bir ünitedir. Aracınıza monte edilerek, firmanız tarafınca belirlenen yakıt alımı limitlendirmeleri sayesinde, denetim daima sizde olmaktadır. Otobil’li taşıtınızla birlikte Opet istasyonlarından birine gittiğinizde, sistem sizi tanır. Yakıt alımlarınız ise toplu bir şekilde ve otomatik olarak, size veya şirketinize dönem sonu fatura edilmektedir.

 Bireysel Kullanıcı Ünitesi

 Müşterinin elindeki anahtarlığın içerisinde bulunan elektromanyetik devreyle, pompa makinesine montaj yapılmış anten, birbiriyle iletişime geçerek, taşıtınız hakkındaki tüm bilgileri alır ve istasyondaki otobil kontrol ünitesine iletir.

 Opet Otobil Avantajları Nelerdir?

 Opet Otobil sistemi, müşteriye hızlı ve kolay yakıt alma tecrübesi yaşatır. Opet otobil sistemi ile, müşteri taşıtından ayrılmadan, nakde yahut kredi kartına gereksinimi olmadan, bütün Opet veya Sunpet istasyonlarına giderek yakıt alabilmektedir. Opet Otobil’ e üye olunduğunda, kişi internet aracılığı ile kendisine özel bir şekilde hazırlanan panele giriş yapar ve bu platformdan, şirket taşıtının hangi Opet istasyonundan (veya Sunpet) yakıt aldığını takip edebilir. Ayrıca yakıt alım zamanını ve yakıt alım tutarını da dilediği zaman takip edebilir ya da rapor şeklinde alabilir. Bununla birlikte kişi taşıtlarına ait bilgiler hakkında da dilediği zaman hızlı bir şekilde güncelleme veya değişiklik yapabilir.

 Opet Otobil’ in kullanım şekli rahat olmakla birlikte, takibi basit ve güvenlidir. İsminize düzenlenen tek fatura ile, sahip olduğunuz mail adresinize otomatik bir şekilde tüm yakıt tüketim ayrıntıları iletilir. Böylelikle sizin için tüketim ve fatura kontrolü yapmanız oldukça kolaylaşır. Ayrıca Opet Otobil ödemenizi tek hesaba, anlaşmalı olunan bankalar üzerinden hem kolay, hem hızlı bir şekilde yapmanızı sağlarken, tüm işlemleri güvenilir bir şekilde yapmanızı sağlar.

 Otobil Sistemi Nasıl Çalışıyor?

 Otobil sistemine üye olan kuruluşa ait taşıtlar, Opet istasyonlarındaki amblemi Otobil olan pompaya gelir ve pompa personeline Otobil’ den yakıt alımı yapmak istediğini belirtir. (Taşıtlarda Otobil aygıtları olduğunu belirten bir etiket, taşıtın görünür bir kısmında bulundurulur. Özellikle yakıt deposuna yakın olan kelebek camında bulunmaktadır.)

 Bu noktada, dolum işleminin başlayabilmesi için, akaryakıt tabancası depo içerisine tam olarak yerleştirilmelidir. Bunun nedeni, Otobil pompasında bulunan antenin sadece belirli bir uzaklıktan aracı algılayabilir olmasıdır. Bunun tersi bir durum oluştuğunda, yakıt dolumu başlamaz.

 Yakıt dolumunun başlaması sonrasında, akaryakıt tabancası çıkarıldığı takdirde, dolum işlemi durur. Doğru yakıt olmaması durumunda dolum aynı şekilde, yine başlamaz. ( Örneğin taşıt, süper benzin almak için tanımlı ise, başka bir ürünü alamamaktadır.) Bu durum taşıtınızın korunması açısından oldukça mühimdir.

 Taşıt bilgileri sistemde kayıtlı ise, yakıt dolumu başlar. Algılanan araca pompa yakıt verir ve dolum bitimi sonrasında, Opet istasyon yazıcısından, dolumla ilgili tüm detayların bulunduğu ( pompa numarası, şirket adı, taşıt plakası, saat, tarih, yakıt alım miktarı, tutarı, birim fiyatı) Akaryakıt Dolum Bilgi Belgesi alınır. Akaryakıt Dolum Bilgi Belgesi iki nüsha halindedir. Bu iki nüshanın bir tanesi müşteride, bir diğer nüshası ise istasyon yetkili kişisine (pompa personeline) teslim edilmektedir.