Eğer gribe yakalanırsanız, gribin beraberinde birçok hastalığı getirebileceği de biliyor musunuz? Zaten Covid-19 gibi bir virüsün hızla yayıldığı ve bizim de sonbahara doğru emin adımlarla ilerlediğimiz bu dönemde, mevsim geçişi gibi birçok sebebin davetiye çıkaracağı hastalıklar kapımıza dayanmak üzere. Özellikle çocukların, yaşlıların ve kronik hastalıkları olan insanların daha da dikkatli olması gereken bu dönemde, muhtemel bir grip salgınından korunmanın yolu, multivitaminler ile bağışıklık sistemini güçlendirmek, uyku düzenine dikkat etmek ve tabii ki hijyen kurallarını atlamadan yerine getirmekten geçiyor. Hem sonbaharın yaklaşması hem de covid vakalarının artması sebebiyle gribe karşı alınan önlemler iki katına çıkacaktır fakat sizin için birkaç küçük öneride bulunalım.

Grip Önlemleri Vaktinde Alınsın

Mevsimi yaklaştıkça insanların grip önlemleri almaya başladıklarını görebiliyoruz. Çeşitli aşılar, vitamin takviyeleri gibi pek çok destek alımları yapılır. Fakat en ufacık bir belirtide antibiyotikler, grip ilaçları su gibi içilmeye başlanır. Soğuk algınlığına karşı antibiyotik kullanmanın bir faydası olmaması bir yana, sağlık açısından antibiyotik kullanımının aslında ne kadar zararlı olduğu unutuluyor. Grip önlemleri daha en başından yeterli derecede alınsa, herhangi bir ilaç kullanmadan, vücudumuza herhangi bir antibiyotik girişi yapılmadan grip mevsimini atlatabiliriz. Düzenli beslenme, yeterli seviyede bir uyku ve birkaç c vitamini takviyesi gibi alınabilecek küçük önlemler soğuk algınlığına karşı önemli bir bariyer oluyor. Nutraxin takviye gıda olarak içeriğinde herhangi bir zararlı madde bulundurmamasından dolayı uzmanlar tarafından özellikle corona döneminde fazlasıyla öneriliyor. Kış ayları için alınan grip önlemleri olarak Nutraxin, ImmunS, Propolis ve C vitamini ürünlerinin birlikte kullanımını önermektedir. Soğuk algınlığına karşı multivitamin isimli bir başka ürünü daha olan bu firmanın Biota güvenirliği olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Demem o ki boşu boşuna vücudunuza ilaç vb maddelerin girmesine izin vereceğinize güvenilir bir marka bulup, grip olmadan önce önlemlerimizi alalım.

Soğuk Algınlığı ve Koronaya Karşı 6 Minik Tüyo

Elleri sık sık su ve sabunla yıkayın,

  • Kalabalık yerlerde mutlaka maske kullanın,
  • Çalıştığımız ortamı havalandırın,
  • Düzenli uyuyun,
  • Sağlıklı beslenin,
  • Takviye ürünler alarak bağışıklık sistemini güçlendirin.

Tüm bu önlemlerin yanında çevrenizdeki insanları da bilinçlendirmeyi unutmayın. Bulaşıcı hastalıklar ile tek başınıza mücadele edemezsiniz.