Bireyin cinsel ilişkiye başlaması ya da sürdürebilmesini sağlayacak sertliğe ulaşması ereksiyon ile ifade edilir. Erkeklerin yaşının ilerlemesi ile birlikte zaman zaman sertleşme sorunları yaşadığı gözlemlenir.

Bu problemler uzun bir süre devam ettiğinde kişiler sağlık kuruluşlarına başvurarak uzman üroloji hekimlerinden destek alması gerekir. Ereksiyon sorunu günümüzde anlaşılmış ve çeşitli çözümler üretilmiş bir rahatsızlıktır. İlaç ve cerrahi birçok yöntem ile ereksiyon sorunu kontrol altına alınabilir. Tüm tedavi yöntemlerinin başarısız olduğu durumlarda ise mutluluk çubuğu adı verilen penil implantlar ile tedavi yapılır.

Penil protezi, penisin iç kısmında yer alan kavernöz doku yerine yerleştirilen protezlerdir. Mutluluk çubuğuna sahip olan ve aktif olarak cinsel yaşamını sürdüren bireylerde yapılan çalışmalarda hasta memnuniyet oranının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Penis protezinin takılması neticesinde kişiler zevk almaya devam eder.

Mutluluk Çubuğu Taktırdıktan Sonra Zevk Alır Mıyım?

Penis Protez operasyonu, erektil disfonksiyonun farklı tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınamadığı durumlarda oldukça başarılı şekilde uygulanabildiği cerrahi bir tedavi yöntemidir. Kişinin penis implantının çeşidine bağlı olmaksızın cinsel aktivite sırasında hissettikleri hiçbir şekilde değişmez. Aynı zamanda kişinin orgazm yaşaması üzerinde de herhangi bir değişiklik ortaya çıkarmaz. Tek parçalı penil protez gibi üç parçalı şişirilebilir mutluluk çubuğunda da boşalma sırasında bir değişiklik yoktur. Üç parçalı penil protez çeşidi, 3 farklı parçanın bir araya gelmesi ile oluşan bir protez çeşididir.

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır?

Mutluluk çubuğu ameliyatı sırasında idrarın toplanması için mesaneye bir kateter takılır. Cerrahi işlem sırasında penis başı altında ya da alt karın bölgesinde bir kesi açılır. Hastaya uygun boyuttaki implant seçilir ve implant silindirlerini penis içine yerleştirilir.

Tüm implant çeşitleri vücut ölçülerine göre özelleştirilmiş şekilde tasarlanır. İki parçalı implant takılan bir operasyonda, testis torbasına bir pompa ve vana yerleştirilir. Üç parçalı şişme implant takılıyorsa cerrah ayrıca karın duvarı içine rezervuar yerleştirir. Protezin yerleştirilmesinden sonra kesiler dikilir. Penil implant ameliyatı tamamlanmış olur.

Mutluluk Çubuğu Taktırdıktan Sonra Çocuk Sahibi Olabilir Miyim?

Penis protezi, halk arasında bilinen adı ile mutluluk çubukları kişinin cinsel ilişkide boşalmasını etkilemez. Aynı zamanda spermin kalitesini, miktarını ve sperm hücre sayısını da etkilemez. Penis protezinin takılmasıyla cinsel ilişkide bulunan bir erkek, rahatlıkla protez öncesinde olduğu gibi çocuk sahibi olabilir.

Penis protezi yerleştirilen bir bireyin çocuk sahibi olmasını engelleyen bir sperm kalite bozukluğu bulunmuyorsa, çocuk sahibi olmasına engel bir durum yoktur. Aynı zamanda bireyin fiziksel olarak da bir rahatsızlığı yoksa, protezsiz penisle gerçekleştirdikleri ilişkide olduğu oranda çocuk sahibi olma şansı protezli ilişkide de devam eder.

Penis protezin takılmasını gerektiren cinsel hastalıklar çoğu kez yaşlılıkla birlikte gelişir. Bunun yanında bir çok hastada şeker hastalığı, geçirilmiş ameliyat ya da travma gibi nedenler de penis protezi ihtiyacını ortaya çıkarabilir. Penis protezine sahip olan kişiler, protez öncesinde olduğu gibi sperm kalitesinde hiçbir değişiklik yaşamaz ve çocuk sahibi olmasına engel bir durum oluşmaz.