Este Aura Estetik Merkezi’nden Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, meme implantı öncesi doktorunuzla konuşmanız gereken detaylar hakkında şu bilgileri verdi:

“Cerrah sizinle, meme implantı için iyi bir aday olup olmadığınızı tartışabilmeli, farklı tipte implantlar, boyut seçenekleri,  dokusu ve özel koşullarınıza göre yerleştirileceği yeri konuşmalıdır.

Cerrah sizin ameliyattan beklentilerinizi ve potansiyel sonuçları görebilmeniz için, diğer hastaların önceki ve sonraki görüntülerini sizinle paylaşabilmelidir.

Konsültasyon sırasında tıbbi geçmişinizi, kullandığınız ilaçları ve varsa ilaç alerjilerinizi söylemelisiniz. Özellikle göğüs ameliyatı olduysanız geçirdiğiniz önceki ameliyatlar, varsa bitkisel destekler ve reçetesiz ilaçlar da dahil olmak üzere almakta olduğunuz ilaçları belirtmelisiniz. Eğer gebelik ihtimali varsa bunu da cerraha söylemeniz gerekir.

Eğer rekonstrüksiyon için meme implantı ameliyatı olacaksanız cerraha kendi özel durumunuzu,  kemoterapi, radyoterapi komplikasyon riskini ve rekonstrükte  edilmiş meme görünümünü etkileyeceği için;  aldıysanız bu tedavileri de anlatmanız gerekir. Cerrah sizinle ameliyattan sonra kalacak meme dokusu miktarı hakkında ve ilerde meme implantı yırtılmasını ve meme kanserini görüntüleme süreçleri hakkında da bilgi vermelidir. 

Konsültasyon sırasında kullanmayı planladığı meme implantı için hasta etiketinin bir kopyasını cerrahtan istemeyi unutmayın. Bu bilgiyi isteme hakkınız bulunmaktadır ve doktorunuzdan bunu vermesi beklenir. Ameliyattan önce hasta etiketini tamamen okuduğunuzdan emin olun. Bu size meme implantına dair bakım için tavsiyeler de dahil olmak üzere özel bilgileri verecektir.”