Göğüs dediğimiz alan vücudumuzun üst kısmında bulunan içerisinde, kalp ve ciğer gibi organlarımızın bulunduğu kısımdır. Meme ise kadın ve erkeklerde bulunan göğüs üzerindeki organlara denmektedir. Meme demekten birçok kişi utanmaktadır, ancak bunun utanılacak bir durum olmadığını kişilerin bilmesi gerekmektedir.

Meme büyütme operasyonunda öncelikle kişinin ne gibi bir beklenti içerisinde olduğu çok önemli bir konudur. Çünkü isteklerinizi cerrahınız ile görüşmenizde belirttikten sonra, cerrahınız size vücudunuz ile orantılı bir şekilde olacak silikon boyutları önerisinde bulunacaktır. Bu belirleme sürecini hasta tek başına almamalı aynı zamanda cerrah da tek başına bu kararı vermemelidir. Çünkü fikir alışverişi yapılarak kişiye en uygun olan ölçü tespit edilir ve istenen görünüme ulaşması daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşir. Meme ölçüleri; kişinin boy, en ve kilosuna bağlı olarak vücuttaki orantının yakalanması adına ve aynı zamanda derinin yapısı ve dokusuna göre de doktorun yöneltmeleri ile daha uygun ve kişiyi daha dinamik gösterecek şekilde oluşturulmalıdır.

Meme Büyütme Operasyon Süreci

Ameliyat olmadan önce birtakım tahliller yapılmaktadır. Bu tahliller sizin bildiğiniz ve bilmediğiniz hastalıkların tespit edilebilmesine yönelik olarak yapılmaktadır. Bu tahlillerin sonucuna göre doktorunuz ameliyat olup olamayacağınıza karar vermektedir. Bu süreçten sonra anestezi uzmanı sizi muayene ederek narkoza karşı dayanıklılığınızı tespit eder ve miktarına karar verir. Ameliyat olabilir kararı verildikten sonra ameliyat süreci başlamaktadır.

Ameliyat süreci başladıktan sonra, hasta ameliyat öncesinde yapması gerekenleri ve motivasyonu için yapması gerekli olan süreçleri yaşarken, operasyonu yapacak ekip ve ortam da ameliyat sürecinize uygun bir şekilde hazırlanır. Ameliyattan hemen önce son bir muayene yapılarak, hastanın aklına gelen soruların cevaplandırılmasının yanı sıra vücutta müdahalelerde bulunulacak olan alanlarda referans çizimler yapılır.

Ameliyat ortalama olarak 1 saat içerisinde tamamlanmaktadır. Ameliyattan hemen sonra yeni memeleri ile kişiler tanışabilmektedirler. Hasta, operasyondan sonra belirli bir süre hastanede kalır ve küçük yürüyüşleri yapmaya başlar, daha sonra muayenesi gerçekleştirilerek kendisinin de iyi hissetmesi durumunda taburcu edilir. Ancak kendisini iyi hissetmeyen kişiler bir gün hastanede kalabilmektedirler.

Göğüs büyütme operasyonları hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz.