Pandemiyle birlikte hayatımızın büyük bir parçası haline gelen online alışveriş kolaylığı, market alışverişi alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Online sipariş alternatifi sunan marketlerin sayısının artmasıyla müşterilerin evinden dışarı adımını atmadan market alışverişi yapabileceği online seçenekler de çoğaldı. Peki, internetten market alışverişi kolaylık dışında ne gibi avantajlar sunuyor? Market alışverişini internetten yapmak daha mı hesaplı?

Türkiye’de İnternetten Market Alışverişi

Ülkemizde pandemiye kadar yalnızca birkaç market zincirinde ve sayılı şehirde sağlanan bir hizmet olan online market alışverişi, ülkenin neredeyse tamamını kapsayan ve pek çok süpermarket zinciri tarafından sağlanan bir hizmet haline dönüştü. Pandemi döneminde marketlerde yoğunluk oluşmasını önlemek için hızla yaygınlaştırılan bu sistem, normal şartlarda da yoğun çalışan, sağlık sorunlarından dolayı evinden ayrılamayan, evde bakım sağlayan veya markete gidecek vakit bulamayan kişilerin de hayatını kolaylaştırıyor. Türkiye’de internetten market alışverişinin yaygınlaşması pek çok avantajı beraberinde getirerek tüketiciler için hesaplı market alışverişini de kolaylaştırıyor.

Zamandan Tasarruf

İnternetten market alışverişi sayesinde markete gitmek, araba park etmek, sırada beklemek ve ağır torbalarla eve dönmek gibi adımlar tamamen ortadan kalktığı için zamandan tasarruf etmek mümkün. Üstelik teslimat gününü ve saat aralığını seçebildiğiniz için tüm gün evde sipariş beklemek yerine belli bir saat aralığında evde olmanız yeterli. Market zincirleri eve teslimat sistemlerini durmadan geliştirdikleri için teslimat saat aralıkları sıklaşıyor ve günlük sipariş teslimat kotaları da artmaya devam ediyor.

Eve teslimatı tercih etmeyen tüketiciler için mağazadan teslimat seçeneği sunan market zincirleri de var. Markete girip tüm ürünleri tek tek sepete doldurmak ve kasada sıra beklemek yerine bu adımların hepsi internet sitesi veya mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor ve size yalnızca siparişinizin hazırlandığı şubeye gidip paketlerinizi teslim almak kalıyor.

Kampanyaları Takip Etme Kolaylığı

Market alışverişini internetten yapmanın avantajlarından biri de evinizden dışarı adımınızı atmadan farklı marketlerdeki kampanyaları takip edebilmek. Marketlerin haftalık olarak yayınladıkları indirim kataloglarını internetten takip ederek fırsat ürünlerini ve kampanyaları yakalayabilirsiniz. Üstelik fırsat ürünlerini ve kampanyaları takip etmek için market zincirlerinin internet sitelerini veya mobil aplikasyonlarını teker teker takip etmenize de gerek yok. Migros, CarrefourSA, Bim, A-101 ve ŞOK gibi süpermarket zincirlerinin haftalık indirim kataloglarını Once Coupon A Time üzerinden kolaylıkla takip edebilirsiniz. 

Fiyat Karşılaştırma İmkânı

Market alışverişinin en zorlu taraflarından biri de hangi ürünün hangi markette daha hesaplı olduğunu takip edebilmektir. Marketten markete dolaşarak fiyat karşılaştırması yapmaya çalışmak hem yorucudur hem de çok zaman alır. En uygun fiyatlı ürünleri bulabilmek için farklı süpermarket zincirlerinin internet siteleri veya mobil aplikasyonları üzerinden fiyat karşılaştırması yapmak ise çok daha kolaydır. Aradığınız ürünün hangi markette daha uygun olduğunu görebilir veya haftalık indirim kataloglarını Once Coupon A Time üzerinden inceleyip karşılaştırabilirsiniz.

Ağır Taşımadan Tek Seferde Toplu Alışveriş

Market alışverişinin en can sıkıcı taraflarından biri de ağır market torbalarını eve kadar taşımaktır. Ağır market torbalarını tek başınıza eve taşımak zorunda kalmamak için market alışverişini birkaç güne bölmek ise boş yere zaman kaybıdır. İnternetten market alışverişinde ise “Bu torbaları eve nasıl taşıyacağım?” kaygısı olmadığı için dilediğiniz gibi toplu alışveriş yapabilir, ağır ürünlerin siparişini de verebilirsiniz. Arabası olmayan, markete yürüyerek veya toplu taşımayla gidip gelenlerin yanı sıra yaşlılar ve engelli bireyler için de ağır taşımadan market alışverişi yapabilmek çok önemli bir kolaylık.

Plastik Poşetlere Dikkat!

Market alışverişini internetten yaptığınızda ne yazık ki kendi bez çantalarınızı kullanmanız mümkün değil. Bu yüzden bazı marketler plastik poşetle veya bez çantayla sipariş seçeneği sunsa da çoğunlukla online siparişler plastik poşetlerle gerçekleştiriliyor. İnternetten market alışverişi yaparken plastik poşet tüketimini de göz önünde bulundurmalısınız.