Karadeniz yeşilliğiyle, tarihi değerleri ve geçmişiyle en çok ilgi gören bölgelerimizden birisi. Dağları, ovaları, yeşilliği ve insanlarıyla Karadeniz’i merak etmemek elde değil. Hal böyle olunca birçok tatilcilerimiz Karadeniz turunu tercih ediyor. Peki ya, Karadeniz turunda neleri gezmeli ve görmeliyiz? İşte cevabı;

Ayder Yaylası

Uçsuz bucaksız yeşilliğe sahip Ayder yaylası Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunur. Şehrin gürültüsünden uzak, doğaya yakın olmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Ayder Yaylası’nd bir adet kaplıca da yer almaktadır.

Karagöl Sahara Milli Parkı

3 bin 251 hektarlık alana sahip olan milli parkımız Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alır. Karagöl’ün milli park olması ise 1994 yılında olmuştur. Buradaki yerleşim alanı ise 1.700-1.800 metre yükseklikte yer almaktadır.

Limni Gölü

Gümüşhane ili Torul İlçesi sınırları içerisinde yer alan Limni Gölü 720 hektarlık bir alana sahiptir. Limni gölü doğal yaşam turizm bölgelerinden biri haline geliyor.

Cehennem ağzı mağarası

Hades’in yeraltı dünyasına açılan kapısı olarak bilinir.  Üç ayrı mağaradan oluşmaktadır.  İçerisinde işlenmiş Yerlikaya sütunları ile büyük bir göl bulunmaktadır. Kuzeyde yer alan mağara kilise mağarasıdır ve içerisi mozaiklerle kaplıdır.

Sümela Manastırı

Meryem Ana adına yapılan manastır 1. Teodosius döneminde Atina’dan gelen iki rahip tarafından kurulmuştur. Sümela manastırı günümüzdeki halini 13. Yüzyılda kazanmış 1204 yılında Trabzon Komnenosları Prensliği’nden III. Alexios zamanında manastır önem kazanmış ve zenginleşmiştir. Manastır 18. Yüzyılda yenilenmiş ve onarım görmüştür ancak Rus işgali ile boşaltılan manastır 1923 ten sonra tamamen terk edilmiştir.

Yason Kilisesi

1868 yılında Rumlar tarafından yapılan kilise adını mitolojik bir efsaneden alır. 1924 yılında yapılan mübadele sonucunda kilise terk edilir. 1991 yılınca kilise zarar görür ve kubbesi dahil iki taş sütunu çöker. Bölge 2004 yılında 2. Derece sit alanı ve 1. Derece arkeolojik alan olarak tescillenir. Üç apsisli ve üç nefli olan kilisenin giriş kapısı üzerinde iki hayvan figürü tasvir edilmiş kabartma mevcuttur. Farklı renk taşlar kullanılarak tezatlık ile oluşturulmuştur.

MNG turizm’in karadeniz tur paketini incelemek için:

https://www.mngturizm.com/kultur-turu/ucakli-karadeniz-batum-turu