Çoğunlukla yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan ve bazı durumlarda genetik ve benzeri faktörler dolayısıyla da görüldüğü bilinen bu sorunların günümüz teknolojisi ile tedavi edilmesinde ışık dolgusunun önemli bir yeri verdir.

Işık dolgusu, uzman doktorlar tarafından uygulanan bir yöntem olmakla birlikte fiyatları kişiden kişiye, kullanılan malzeme, teknik ve uygulanan bölgenin büyüklüğü gibi faktörlere göre farklılık gösterir. Elbette uygulayan doktor ve gidilen kliniğin de fiyat unsuruna etkisi bulunmaktadır fakat bu durumda lisansı bulunmayan, yasal olmayan uygulama yapan kliniklerden uzak durulmalıdır.

Işık Dolgusu Etkili Sonuçlar Verir Mi?

Göz ve çevresi cildin en hassas bölgelerinden biri olup özellikle yaşlanmanın etkilerinin görüldüğü ilk yerlerin başında gelmektedir. Morluk, çökme ve benzeri sorunlar ortaya çıkaran yaşlılık durumlarında bireyler için bu cilt görünümü hem estetik hem de ruhsal durumu olumsuz olarak etkilenebilmektedir. Son zamanlarda ışık dolgusu ile bu rahatsız edici görünümden kurtulanlar ise yöntemin etkisi üzerine olumlu geri dönüşler yapmaktadır.

Yöntemde hyaluronik asit kullanılmaktadır ve bu sayede özellikle göz çevresi morluklarından kurtulmak kısa sürede mümkün hale gelebiliyor. Ayrıca özel madde ile doldurulan bölge ışığın daha fazla yansımasına da neden olarak daha parlak ve genç bir görünüm olanağı sunar. Aynı zamanda yaşlanma süreci de bu yöntemden sonra göz ve çevresi için yavaşladığı için uzun süreli genç bir görünüm sunar.

Cildin genç görünümü için kolajen üretimi oldukça önemlidir. Uygulama sonrasında da bu kolajen üretimi desteklenir ve bu doğrultuda yenilenmeyi sağlayan etken madde üretimi hızlanır. Genel olarak ışık dolgusu etkisinin yaklaşık bir buçuk ile üç yıl arsında değişim göstermekle beraber, bu durum kişilerin sağlıklarına dikkat etmesi ile doğru orantılıdır. Fakat etkiler birden ortadan kalkmamakta, yavaş yavaş azalma sürecine girmektedir. Işık dolgusu uygulaması ise bu sürelerin sonrasında tekrar uygulanma olanağına sahiptir.