Kadınlar için epilasyon ve istenmeyen tüylerin giderilmesi kadar vücut bölgesinde hijyenin sağlanması da bir o kadar önemlidir. Epilasyon ve ağda uygulanan cildin temizliğine dikkat edilmelidir. Bu noktada genital bölgenin korunması ve temizliğinin sağlanması önem arz eder. Özellikle de hassas ciltlerde hijyeni sağlamak adına uygun ürünler kullanılmalıdır. Hassas cildin ihtiyacı olan içeriği sağlayan nemlendirici ve yatıştırıcı özellikli yıkama jeli kullanarak intim bölgesinde hijyen sağlanır. 

Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılır?

Genital bölge temizliği için, tüm vücut hijyeninden daha farklı ve özel olarak dikkat edilmesi gerekir. İntim bölge yapısının doğal florasına uygun olarak geliştirilen hijyenik yıkama jeli ile genital temizleme sağlanabilir. İntim bölgesinin pH değerini koruyan ve doğal içerikleriyle cildi besleyen intim yıkama jeli, zararlı kimyasallar içermez. Alkali, paraben, ftalat ve alerjen maddeler barındırmadığı için tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilir. Hijyenik yıkama jeli köpürtülerek intim bölgesine uygulanarak hafifçe temizlenir ve ılık su ile durulanır.

Genital Temizlik İçin Hijyenik İntim Yıkama Jeli

Genital bölge temizleme amaçlı ürün araştıranlar için cilt yapısına zarar vermeyen, hassas ciltlere uygun bitkisel içerikli yıkama jelleri tercih edilmelidir. Bioder tarafından özenle hazırlanan formülü laktik asit, probiyotik, çay ağacı yağı, allantoin ve bisabolol ile hijyenik intim yıkama jeli günlük kullanıma uygundur. Dermatolojik ve jinekolojik olarak test edilmiş olan yıkama jeli içeriğindeki laktik asit ve probiyotik ile genital bölgenin doğal florasını koruyucu etki sağlar. Bioder hijyenik intim yıkama jeli bitkisel içeriğinde çay ağacı yağı ciltteki hassasiyeti gidermeye yardımcı olur. Cildi nemlendirir, yumuşatır.