İngiltere asgari ücret miktarı pek çok ülke vatandaşı tarafından merak edilen konular arasındadır. İngiltere’de yaşamayı, o ülkeye yerleşmeyi isteyen başka ülke vatandaşları özellikle bu konuyu çok merak etmekte ve araştırmaktadır.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre ve yaşam kalitesinin derecesine göre insanlar yurt dışında farklı ülkelerde yaşamaya karar vermektedirler. İngiltere’de yaşayan insanların yaşam standartlarını öğrenmek isteyen kişiler internet aracılığı ile bunu araştırmaktadır.

İngiltere’de yaşam standartları çoğu ülkeden daha kaliteli ve yüksektir. Ülkede asgari ücret ile çalışan insanlara ortalama bir maaş sunulmaktadır. Ülke Ulusal Para Fonu tarafından verilen bilgi ile 2020 yılında satın alma gücünde 5. sırada 44,288 değeri ile yer almıştır.

Avrupa ülkelerinin geneline göre çok yüksek bir satın alma gücü olduğunu göstermektedir.

İngiltere’de Asgari Ücret Ne Kadar

Ülke Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığı gibi Türkiye ile de kıyaslanacak olursa satın alma gücü olarak Türkiye’nin de oldukça ilerisinde yer almaktadır.

İngiltere asgari ücret 2022 yılı tutarı ile de diğer ülkelere kıyasla iyi bir konumda bulunmaktadır. Ülkede en düşük saatlik asgari ücret tutarı 4,30 Euro’dur. Asgari ücret ödemesi ülkede gruplandırılarak yapılmaktadır.

En düşük ücret alan grubu stajyer ve çıraklar oluşturmaktadır. Daha sonrasında ise 18 yaşından küçük olan işçiler gelmektedir. 18-20 yaş arası işçiler üçüncü grubu oluşturmaktadır. Sonra 21-24 yaş işçiler ve 25 yaş üstü işçiler son grup olmaktadır. Gruplara göre aldıkları saatlik ödemeler artarak gitmektedir. Burada en düşük ücret stajyer ve çıraklara aittir.

İngiltere’de Asgari Ücret İle Geçinmek

Ülkelerin analizi için işçisinin aldığı asgari ücrete bakmak gerekmektedir. En düşük maaş olan asgari ücret ülkenin gelişmişlik düzeyi hakkında bilgi vermektedir.

İngiltere’de asgari ücret alan bir işçi diğer ülke vatandaşlarına göre daha yüksek yaşam standartlarına sahip olmaktadır. Çalışan işçinin maaşı çalıştığı saate ve yaşına göre ödenmektedir.

2024 yılına kadar ülkenin saatlik ücretini 10,5 pounda kadar çıkarması beklenmektedir. Ayrıca şu anda bile ülkenin satın alma gücünün yüksek olması ile asgari ücretlisine bile kaliteli bir yaşam sunmaktadır. Emeğinin karşılığı almakta olan halkı da mutlu bir yaşam sürmektedir.