Helal Ürün Belgesi ya da Helal Sertifikası, İslam dininin ilkeleri gereğince gıdalarda bulunması gereken özelliklere uygun üretim ve ambalajlama çözümlerinin tercih edildiğini ifade etmektedir. Bu standarda göre İslam’ın hâkim olduğu ülkelerde ya da Müslümanlar tarafından gıda talebinin olduğu yerlerde dini hassasiyetlere uygun tüketim sağlanması amaçlanmaktadır. Astor Mayer olarak Helal Ürün Belgesi alma sürecinde sizlere destek olarak kaliteli bir sürece kapı aralıyoruz.

Müslüman nüfusun çoğunluk ya da azınlık olduğu bölgelerde insanların dinlerine uygun ilkeler çerçevesinde gıda tüketebilmelerine olanak tanıyan belgeye Halal Belgesi denmektedir. Bu belgeye sahip firmalar İslam kuralları çerçevesinde gıda servis ettiklerini garanti eder. Bu nedenle de Helal Belgeli Ürünler Müslümanlar tarafından gönül rahatlığıyla tüketilebilmektedir.

Helal Ürün Belgesi Ne Tür Faydalar Sağlar?

Gıda ürünlerinin ‘Helal’ olarak adlandırılması amacıyla tercih edilen bu sertifika pek çok anlamda avantajlı çözümler sağlar. Bu çerçevede kuruluşların ‘Helal Ürün Belgeli’ gıdalar satmalarını sağlayan bu belge ile şu ayrıcalıkları elde etmek mümkündür.

  • Dini hükümler ve helal standartlarında üretim devam eder,
  • Tüketici nezdinde güven elde edilmesi ve toplumsal hassasiyetlere önem veren bir marka imajı çizilmesi mümkündür,
  • Kontrol ve denetleme süreçlerinde sorunsuzluk sağlanır,
  • Helal Ürün Belgesi sayesinde ürünlerin temizlik ve hijyen standartlarına uyumu yakalanır,
  • İslam dünyasına pazarlanacak ürünlerin İslam ülkelerinde popülerleşmesi mümkündür.

Tüm bu avantajları değerlendirildiğinde ‘Helal Ürün Belgesi’ olan ürünler imal etmek marka değerini arttıracaktır. Bu çerçevede bu hassasiyeti önemseyen markaların belgelendirme süreçlerini desteklemesi şarttır.

Helal Gıda Sertifikası Nasıl Alınmaktadır?

Helal Gıda Sertifikası almak isteyen firma ve kuruluşlar için süreci başarılı bir şekilde yönetmek her şeyden önemlidir. Bu çerçevede Astor Mayer ile gerçekleştirilecek bir iş birliğinin çok önemli olacağını ifade edebiliriz. Belgelendirme sürecinde aşağıdaki 3 aşamanın çok büyük bir işlevi olduğunu söylemek gerekir.

  • Belgelendirilecek üretimin değerlendirilmesi,
  • İmalatın dini hassasiyetlere ve helal standartlarına uygun olduğunun saptanması,
  • Değerlendirmeler sonucunda belge verilmesi ya da düzenlemelerin önerilmesi.

Astor Mayer olarak Helal Ürün Belgesi alma süreçlerinde sizlere destek oluyoruz. Üstelik kaliteli ve hızlı bir süreç için de elimizden geleni yapıyoruz.