Han Global , özellikle yurt dışına henüz açılmamış veya yurt dışında showroom açmak isteyen, yurt dışında pazarlama ve satış kanalları oluşturmak isteyen üreticilerimiz için bir basamak görevi görmektedir.

Konuyla ilgili olarak, görüşlerine başvurduğumuz Han Global Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü  Metin AKHUN, şunları söyledi.

“Han Global yurtdışında daimi showroomlar sahibi olan HEMSTAD markasının Türkiye ayağını temsil etmektedir. HEMSTAD’ın tüm dünyaya yayılmış olan showroomları özellikle inşaat malzemeleri satışı konusunda uzmanlaşmış yerel kadroları ve ülke kanunlarına hakim uzmanları sayesinde ticaret yapmak çok kolay hale gelmektedir.

Han Global hangi ülkede hangi ürünün satış yapılabileceğini analiz eder ve bu konuda Türk üreticileri ile birlikte strateji oluşturur. Her ülkenin kanunlarını ve ticari şartlarını ayrı ayrı inceleyerek ürün bazında avantaj sağlamak için üreticilerimiz ile işbirliği yapmaktadır.

Özellikle yurtdışına henüz açılmamış, yurtdışında showroom açmak imkanı olmayan, yurtdışında araştırma ve satış kanallları olmayan üreticilerimiz için de bir basamak görevi görmektedir.

Yurtdışı pazarlarında yüksek maliyetler, güvenlik ve bürokrasi sorunları gibi nedenlerle pazara girişin zor olduğu noktalarda HEMSTAD showroom ağını kullanarak bir avantaj yaratmıştır. Böylelikle orta ve küçük ölçekli firmaların da uluslararası pazarlara erişimi kolaylaştırmayı hedeflemiştir.”

Projeyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak üzere, www.hanglobal.com.tr sitesini ziyaret ettik.

İçerik olarak, oldukça zengin hazırlanmış olan Han Global web sitesinde, şu bilgilere yer verilmiş.

“Han Global, Blue Chain markasının temsilciliğini de yürütmekte. Blue Chain firması, 1986’da ticaret hayatına başlayan, Türk inşaat malzemelerinin kalitesini ispat ederek, uluslararası projelerde kabul görmesini yakından takip etmiş ve şu an daha fazla kullanıcıya ulaştırabilmek adına HEMSTAD markası altında daimi fuar – showroom organizasyonunun sahibi.

Ülkemiz ihracatının artmasına katkı sağlayacak, bu denli başarılı çalışmalara imza atan Han Global ve Blue Chain markalarının artması, ekonomik anlamda çok önemli rahatlamayı da yanında getirecektir.