Göz altı ışık dolgusu, genel olarak yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan göz altı morlukları, göz altı torbaları ve şişlikleri en aza indirmek veya yok etmek için kullanılan bir işlemdir. Yaşın ilerlemesi en büyük etkendir; ancak alkol tüketimi, uyku sorunları ve pozisyonları da diğer etkenler arasındadır. Bu sorunların çözülebilmesi için sıklıkla tercih edilen yöntem, göz altı ışık dolgusu tedavisidir. Bu işlem sayesinde göz altlarında aydınlık ve sağlıklı bir görüntü ortaya çıkar. Işık dolgusu tedavisi tek seansta uygulanabileceği gibi oldukça kısa süren ve etkisini hızlı bir şekilde gösteren bir uygulamadır. Ayriyeten etkisi kaybolduğunda tekrar dolgu tedavisine başvurabilirsiniz. Yan etkileri de yok denilecek kadar azdır.

Göz Altı Işık Dolgusu Kimlere Yapılabilir?

Göz altı ışık dolgusu, göz bölgesinde oluşan yorgun görüntünün yok edilmesi amacıyla kullanılan bir işlemdir. Etkileri ise şöyle sıralanabilir;

  • Yaşın ilerlemesi nedeniyle ortaya çıkan göz altı torbaları; göz altı ışık dolgusu ile giderilebilmektedir.
  • Göz altında genel olarak ortaya çıkan morluk, şişlik ve göz altlarının koyu renkli olması bu işlem ile giderilmektedir. Ayriyeten çok daha sağlıklı bir görüntü elde edilir.
  • Göz altı ışık dolgusu tedaisi sayesinde, çok daha canlı ve dinç bir göz altı bölgesine sahip olunabilir.

Göz altı ışık dolgusu hiç bir şekilde sağlık problemine yol açmamaktadır. Fakat yine de önlem amaçlı gebelik veya emzirme döneminde olan kadınlarda, uygulanmaması gerekir. Göz altı ışık dolgusu erkekler tarafından da oldukça tercih edilen bir yöntemdir. Bu işlem ilerleyen yaşlarda tercih edilir, 18 yaşından küçük kişilere tavsiye edilmez.

Işık Dolgusu Nedir Sonrası ve Fiyatları ? | Bandirma.com.tr

Göz Altı Işık Dolgusu Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Göz altı ışık dolgusu yöntemi, kişinin temel ihtiyaç ve beklentilerine göre tek seans veya 3 hafta aralıklar ile 3 seans olarak planlanır.

İlk seansta yapılan işlemler sonucunda; gözle görülebilen sonuçlar alınır. Uygulamanın ardından bir hafta içersin de göz altı bölgesi istenilen görünüme erişir. Bu süre içerisinde çok nadir görülebilen morarma ve şişlikler meydana gelebilir. Bu sebepten ötürü uzman doktorunuz, bu problemlerin ortaya çıkma ihtimalinde; kontrolü gerçekleştiren kişi olarak yanınızda bulunmalıdır. İğne giriş yerlerinde hafif kızarıklıklar meydana gelebilir ancak bu durum geçici bir yan etki olmaktadır.

Uygulamayı takip eden ikinci hafta içerisinde doktorunuz tarafından sizlere randevu verilecektir. 2 hafta sonra ikinci bir seansa gerek olup olmadığı belirlenir. Eğer doktor ikinci bir  seansa karar verirse, 3 haftanın sonunda uygulama tekrar edilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Yapılımı Nasıl Olmalıdır? - Flash Resim - Flash Resim

Göz Altı Işık Dolgusu İyileşme ve Etki Süresi

Tercih edilecek göz altı ışık dolgusu yönteminde, hyaluronik asit kullanılmasından dolayı uzun zaman etkisi yok olmayan sonuçlar alınabilmektedir. Göz altı ışık dolgusu; bünyesinde hyaluronik asit bulundurması sebebiyle minimum 8 veya 12 ay etkisini devam ettirmektedir. Kişisel faktörler ele alınarak 1,5 seneye kadar etkisi görülebilen ışık dolgusu, tekrar uygulanılarak uzatılabilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Lokal Anestezik İle Çok Daha Konforlu!

Dolgunun bünyesinde bulunan lokal anestezik madde sebebiyle nispeten daha kolay ve konforlu bir tedavi olsa da, işlem öncesinden belirlenen bölgeye anestezik bir krem uygulanması göz altı ışık dolgusu sürecinin daha rahat geçmesini sağlar. İşlem sonrasında hafif bir ödem görülebilir, ancak ödem birkaç gün içinde kendiliğinden geçmektedir.

Göz Altı Işık Dolgu Tedavisi İçin Nereye Başvurmalıyım?

Gözaltı bölgesinde bulunan morluklardan ve şişliklerden rahatsızlık duyanlardansanız, www.drmustafakaratas.com sitesini ziyaret ederek ışık dolgusu süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz. Aynı zamanda iletişime geçerek randevu alabilir veya diğer tedavi süreçleri hakkında bilgilendirilebilirsiniz.