Yüksek sosyetede yılın belli dönemlerinde; yaz başlarında, gösterişli sosyal etkinliklerde; sosyete dünyasına yeni katılım göstermiş genç kızların takdim edilmesinde ve saraylarda kraliyet ailelerine yapılan çeşitli ziyaretlerde oldukça resmi kıyafetlere ve abartılı aksesuarlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kıyafetler, toplanma sebebi ve yeri farklılaştıkça değiştirilmek durumundadır. Kadife, saten ya da ipek kumaşlardan oluşturulmuş gece kıyafetleri omuzları açıkta bırakmakta, cesur kıyafetler giyilerek kullanılacak mücevher ve aksesuarlar vurgulanmaya çalışılmaktadır.

ONLINEGIYIM.COM GÜNLÜK KIYAFETLER

Günlük kıyafetler, el yapımı kıyafetlerden, çokça aksesuarla kaliteli bir şekilde süslemesi yapılmış kaftanlar ve güneş şapkalarından oluşmaktadır. Kullanılan kaftanların kumaşları; pamuktan, ince ketenden, dantelden ya da nakışlı pamuk kumaştan tercih edilmektedir. Bilgiler online giyim sitesinden alıntılanmıştır.

Yoğun ve bol miktarda elbise ve kostüm içeren elbise dolapları, Paris’ in moda evlerinin ürettiği ve tasarladığı kıyafetleri içermesinin yanı sıra New York ve Londra’yı da kapsamaktadır. 1900’lü yıllara gelindiğinde; Batı dünyası, modernliği ve yeniliği kutlayan yeni bir yüzyıla girmiştir. Daha önceki dönemlerde icat edilen ve geliştirilmeye çalışılan cihazlar ve bu cihazların oluşum- gelişim süreci yaygın bir şekilde kullanım ve tanınırlık özelliği kazanmıştır. 1903 yılında ilk başarılı motorlu uçuş, hava yolculuğunun gerçek olabileceği düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Elektrik kullanımının geliştirilmesi 1900 yılında evlerde ütü kullanımının yaygınlaşmasını sağlamış; bu gelişme kıyafet bakımının değişmesine kadar etki yaratmıştır. Ayrıca elektrikle çalışan çamaşır makineleri topluma tanıtılmıştır. Bu yenilikçi duygu; pratik ve modern moda alanlarının sürekli olarak gelişimine olumlu bir biçimde yansımıştır. Hareket kabiliyetini kısıtlayan kıyafetler farklılaşmış; daha özgür davranma olanağı sağlayan doğal görünümlü bir stil çizgisi ortaya çıkmıştır.

20. yüzyılın başına denk gelen dönemde, Avrupa ve Birleşik Devletler’ de yaşayan birçok kadın giyim tarzlarında küçümsenmeyecek değişikliklere gitmeye başlamışlardır. Eski dönem kıyafet stilleri ile kıyaslandığı zaman daha rahat, kullanışlı, rasyonel bir giyim tarzı olan basit modellerde etekler ve çeşitli bluzlar giymeyi benimsemişlerdir. Amerikan kadınının giyim-kuşam konusundaki özgürlüğünü temsil eden illüstrasyon karakteri olarak, ressam, eleştirmen ve illüstratör olan Charles Dona Gibson tarafından 1890 ve 1910 yılları arasına denk gelen dönemde sayısız illüstrasyon denemelerinin sonucu olarak oluşturulan bir çizim karakteri doğmuştur. Bu karaktere Gibson Kızı adı verilmiştir. Gibson kızı; dünya genelinde kabul gören ve tablolar, illüstrasyonlar, fotoğraflar aracılığı ile büyük bir kitleye ulaşmıştır. Bu illüstrasyon karakteri, özgür ruhlu ve aktif genç Amerikan kadınını tasvir etmektedir. Gibson kızı, sahip olduğu tarz ve zevkindeki yalınlık nedeni ile Amerikan stili ile ilgili düşüncelerin pekişmesinde etkili bir rol oynamıştır.

Charles Dana Gibson Sütyen Modelleri

Charles Dana Gibson, uzun boylu, ince belli ideal olan kadınını mürekkep kullanarak siyah beyaz eskizler halinde resmetmiştir. Bu figürü çok yönlü bir rol model olarak betimlemiştir. Gibson kızı; bisiklet sürme, ata binme, tenis, kroket ve deniz banyosu gibi çeşitli etkinlikler yapan, sayıları gün geçtikçe artan, erkeklerle eşit şartlarda eğitim alan ve iş gücüne dâhil olan Amerikan kadınını temsil eden hayali bir karakterdir. Gibson kızının görünümü; tek parça elbise yerine ayrı birer korsaj ya da bluz ve etekle oluşturulmuş, kum saati görünümünde figürdür. Bu silüet, dar bir bel, kalçaların üzerine oturan kloş, parçalı, trompet etek ve kabarık kollardan oluşan bir bluz ile oluşturulmaktadır. Sütyen modelleri içinden sayısız renk ve beden seçimi yapabileceğiniz www.onlinegiyim.com sayfasını ziyaret ediniz.