Herkesin boş fırsat buldukça başka yerler görmek, hayatında değişiklik yapmasının bir yöntemini oluşturuyor. Farklı bir yer tanımak maksadıyla gidilecek yeri tespit etmek bir çaba, gidilen bölgede gezilecek yerler bulmak ayrı bir çaba gerektiriyor. Bulunulan mekanı terk ederek bir hazırlık yapılmıyorsa genellikle yorgunluktan başka bir fayda sağlayamadan geri dönülüyor. 

Turizm şirketleri kısmen bu bilgileri reklamlarında sunsalar da neticede ticari kaygıları her zaman ön planda tutmaları normal karşılanıyor. Turizm şirketlerinin, herkesin zevkine ve beklentilerine göre tur düzenlemeleri de zaten makul görünmüyor. Bu nedenle seyahat öncesi bir rehbere sık sık ihtiyaç duyuluyor.

Nereye Gidelim?

Belirli bir plan yapabilmek için önce neye ihtiyaç duyulduğunu tespit etmek gerekiyor. İhtiyacı tespit ettikten sonra bunu karşılamak için gidilebilecek yerleri belirlemek biraz daha kolaylaşıyor.

İnternet dünyası bu kadar erişimi kolay hale gelmeden önce gazetelerin gezi rehberleri bu maksatla kullanılıyordu. Günümüzde gazeteler, özellikle yaz aylarında gezi rehberleri yayınlasalar da istenilen zamanda istenilen bölgenin bilgilerine erişmek sıkı takip gerektirdiği gibi ilave maliyet de oluşturuyor. İşte bu durumlarda internet imdada yetişiyor. Bu alanda hizmet veren Haberea.com, nereye gidelim sorusuna zevklerinizi göz ardı etmeden farklı seçenekler sunuyor.

Nereleri Görelim?

Gidilen bölge, daha önceden gezilmediğinden birçok sorunla karşılaşılıyor. Hangi tarihi yerlerin bulunduğunu bilmeden gidilen yerden çoğunlukla birçok tarihi eser görülmeden dönülüyor. Bölgenin yemek kültürüne aşina olunmadığı durumlarda ikamet edilen yerde yenilen yemekler yenilip dönülüyor. Böylece, seyahatin faydası sadece mekân değişikliyle kalıyor. Gidilen yerde görülecek yerler planlanmadığı müddetçe mutlaka eksiklikler kalıyor. Haberea, okuyucuları için ülkemizdeki gezilecek ve görülecek yerleri titizlikle inceliyor ve beğeninize sunuyor.

Nerede Kalalım, Nerede yiyelim?

Gidilen yerlerde kolay bir seçimmiş gibi görünse de en önemli sorunu, kalınacak yer konusunda yanlış seçim yapılması oluşturuyor. Kalınan otel veya pansiyon temiz değilse, gürültülü bir bölgede ise keyif kaçırıyor, ertesi güne yorgun başlanılmasına sebep oluyor. Doğru seçim, sitede bu konudaki yazılar ve buralar hakkında yapılan yorumları okumakla mümkün oluyor.

Sadece Türkiye’nin mi Rehberi?

Sitede sadece Türkiye’nin gezilecek yerleri yer almıyor. Ağırlık Türkiye olsa da farklı ülkeler için de size rehberlik ediliyor. Ayrıca, teknolojiden astrolojiye farklı konularda da bilgi veriliyor.