Herhalde yeryüzündeki medeniyetler arasında en paylaşılamayan tatlıdır baklava! Türk,Ortadoğu,  Güney Asya ve Balkan mutfaklarında yer eden baklava kime ait olursa olsun tartışmasız enfes bir şerbetli hamur tatlısıdır.

Türkü, rumu ermenisi, yunanlısı, arabı, bulgarı bu enfes tatlının kökenini kendi geçmişine yaslar. Nihayetinde Ab komisyonu tarafından 2013 yılında bir Türk tatlısı olduğu tescillenir.

Geçmişi 18. Yüzyıla yaslanan baklavayı insan nasıl yiyeceğini şaşırır çünkü her biri ayrı bir lezzet! Gerek görüntüsü, gerek tadıyla baştan çıkarıcı bir muhteşemliğe sahip olan bu tatlının hangisini yesen diğerinde aklın kalır.

Cevizlisinden fındıklısına, fıstıklısından susamlısına baklava, düğünlerin, bayramların, büyük aile sofralarının olmazsa olmazıdır.

Şöbiyete uzanırken elimiz, gözümüz birden fıstıklı saray sarmasına kayar, onu mu alsam derken bir bakmışsınız prenses tatlısına ya da dolamaya çoktan uzanmış elimiz,onu alayım derken bu defa tüm cazibesiyle midye baklava tüm cazipliğiyle beni tat der gibi göz kırpar vitrinden zarafetle.

Neyse ki Pürtat, özenle hazırladığı  tepsi baklava seçenekleriyle, bu baş döndürücü lezzetleri bir tepside sunarak, bir tercih arasında sıkışıp kalmamıza son veriyor.

Tepsi baklava çeşitleri:

Pürtatın enfes tatları bir araya getirdiği fıstıklı karışık tepsi, içerdiği; 13 adet fıstıklı  dolama, 11 adet şöbiyet, 18 adet midye baklava, 18 adet fıstıklı baklavayla neredeyse tüm çeşitleri bir arada sunarak bayramından kutlamasına, büyük sofraları daha bir şenlendirecek bir lezzet şöleni sunar.

Tam bir fıstık düşkünüyseniz pürtatın fıstık rüyası karışık tepsisi sizi tam da adından anlaşılacağı gibi enfes tatlar rüyasına kavuşturur.

Özenle hazırlanmış bu karışık tepside; yeşil şöbiyetinden, prenses tatlısına, fıstıklı dolamadan,fıstıklı saray sarmasına müthiş bir lezzet çeşidi ağzınızın tadını yerine getirecek, sofralarınızı şenlendirecektir.

Yok eğer karar vermekte zorluk çekiyor, fıstıklı mı alsam cevizli mi diye arada kalıyorsanız onu da dert etmeyin. Pürtatın yine özenle hazırladığı  karışık tepsi baklava, her ikisini bir arada sunarak, fıstıklı mı cevizli mi çekişmesine en lezzetli haliyle nokta koyuyor.

Ederi 350 tl ile 480,00 tl arasında değişiklik göstere tepsi baklava fiyatları içerdiği çeşit ve dilim sayısına göre farklılık göstermektedir.

Bir tepsi baklava, 11 addet cevizli dolma, 9 addet fıstıklı baklava, 12 adet fıstıklı özel,11 adet cevizli baklava, 9 adet midye baklava, 6 adet şöbiyet, 8 adet ev baklavası içeriğiyle tatları ve içindekileri çeşitleyen pürtat, bir lezzet durağı kuruyor sofranıza.

Eğer bu geleneksel tatla sofralarınızı şenlendirmek, düğün, bayram kutlamalarında dostlarınıza, ailenize, sevdiklerinize lezzetli ikramlar yapmak istiyorsanız Pürtat’ın tepsi baklavalarına bakmanızda fayda var.  Ağzınızın tadı eksik olmasın!