Günümüz şartlarında insanlar yoğun çalışma temposu dolayısıyla pek çok işe yetişememektedir. Her konuda olduğu gibi temizlik konusunda da bazı zamanlarda yetersiz kalabilirler. Bu yüzden alanında uzmanlaşmış olan pek çok temizlik personeli bulunuyor. Bu personellere full time temizlik personeli adı verilmiştir. Full time temizlik personelleri adından da anlaşılacağı gibi mesai saatti boyunca çalışan personellerdir.  Temizlik personellerinin ortaya çıkma sebepleri artan temizlik ihtiyacından kaynaklanmaktadır.

Profesyonel Full Time Temizlik Personelleri

Temizlik personeli kendi başına belli bir zaman çerçevesinde üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getiren kişidir. Full time temizlik personelleri anlaştığı kişi ve kurumun temel prensipleri doğrultusu dışına çıkmadan çalışmaktadır.

Full time temizlik personeli alanında uzman olmasından dolayı pek çok temizlik malzeme ve cihazlarının kullanımına oldukça hakim kişidir. Bundan dolayı temizlik personellerine olan ihtiyacının her geçen gün artış gösterdiğini ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Full Time Temizlik Personelinin Görevleri

Temizlik personellerinin görevleri arasında ilk olarak kendi temizliğine dikkat etmesi vardır. Bunun için gerekli olan koruyucu önlemlerini almalı ve çevresindekileri de bu konuda uyarmalıdır. Full time temizlik personeli daha sonra anlaşmalı olduğu kişi veya kurumun çalışma prensiplerini öğrenip ona göre bir tutum sergilemelidir.

Ardından temizliğini sağlayacağı ortamın varsa çöplerini atmalı,çöp torbalarını değiştirmelidir. Bulunduğu ortamdaki lavabo ve tuvaletlerin hijyeni için gerekli olan malzeme ile bu alanları temizlemelidir. Tuvalet ve lavaboları temizlerken kesinlikle aynı fırça veya ürünü kullanmamalıdır. Çalışmakta olduğu ev ya da ortamdaki eşyaların temizliğini sağlamalıdır.

Çalışma saati içerisinde görev aldığı yeri kesinlikle habersiz bir şekilde terk etmemelidir. Temizlik malzemelerini doğru bir şekilde ve dozunda kullanmasını bilmelidir. Temizliğini sağladığı ortamı ya da ürünü tekrar kurulayıp bırakmalıdır.

Yerler yeni silinmişse mutlaka kaygan alan uyarı levhası koymalı, insanları kayıp düşme tehlikesine karşı uyarmalıdır. Temizlediği her alan için farklı bez ve temizlik suyu kullanmalıdır. Temizlediği alanlarda kesinlikle sadece su ile değil uygun deterjanı da kullanmalıdır. https://www.bagcigrup.com.tr/hizmetlerimiz/full-time-temizlik-personeli/ internet sayfasını ziyaret ettiğinizde profesyonel temizlik hizmetleriyle tanışmanız da mümkün olacaktır.