Findeks tarafından sunulan en önemli hizmetlerden biri de raporlardır. Özellikle risk raporu, ticari faaliyetlerde bulunan kişilerin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılıyor. Bu noktada risk raporunun hangi alanlarda kullanılabileceğini merak edebilirsiniz. Risk raporu, içerisinde yer alan bilgiler nedeniyle çok sayıda farklı alanda kullanılabilir. Öncelikle bu raporda kişinin kredi notu bilgisinin de yer aldığını belirtmeliyiz.

Bu nedenle kredi notunuzu bir güvence olarak sunmak istediğiniz her alanda risk raporunu kullanabilirsiniz. Risk raporu içerisinde yer alan bilgiler, kendi mali durumunuzu gözden geçirmenizi de kolaylaştırır. İçerisinde tüm bankalardaki kredi ve kredili mevduat hesabı bilgileri mevcut oluyor. Açık ve kapalı kredili ürünler, mevcut borç ve limit bilgileri gibi gayet önemli olan verilere de tek bir rapordan ulaşabilirsiniz.

Evinizi kiraya verirken ya da ev kiralarken de risk raporunu bir güvence olarak sunabilir ya da karşı taraftan bu raporu isteyebilirsiniz. Bununla birlikte bankalara kredi başvuruları yapacağınız zamanlarda da risk raporunu kullanabileceğinizi belirtebiliriz. Bu sayede bankaların geçmişteki ödeme performanslarınız ya da mevcut hesap durumunuz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Bazı ticari anlaşmalarda da karşı tarafın ödeme performansına dair bir güvence sunması gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda da devreye Findeks tarafından sunulan çeşitli raporlar girebilir. Findeks raporlarının bu alanlarda da son derece sık kullanıldığını belirtmemiz gerekir. Mutlaka kredi talebinde bulunacak olmanız ya da evinizi kiraya verecek olmanız gerekmiyor. Kendi ticari hamleleriniz söz konusu olduğundan da risk raporunu görmek isteyebilir ya da bizzat siz karşı tarafa bu raporu sunabilirsiniz.

Bu arada Findeks hizmetlerinin sadece risk raporu ile sınırlı olmadığını belirtmeliyiz. Eğer Findeks giriş yaparak bu önemli dünyaya adım atmak ve sunulan hizmetlerden faydalanmak isterseniz öncelikle internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede merak ettiğiniz her soruya detaylı yanıt bulabiliyorsunuz. Üye olmak için ne yapmanız gerektiği ya da sözünü ettiğimiz risk raporunu almak için ne yapmanız gerektiği konularında da detaylı bilgiler mevcut. Findeks internet sitesini ziyaret ettiğinizde mutlaka sunulan hizmetleri de gözden geçirin. Böylelikle sizin için önemli olan bir hizmetten faydalanma şansını da yakalayabilirsiniz.