Espresso kahve makinesi seçerken günlük kahve kullanım miktarlarınız önemlidir. Kahve haznelerinin büyüklüğü ve kahve makinesinin boyutları bu noktada önem teşkil etmektedir. Espresso kahve makinesi için bu noktada kaç kişilik kahve yapacağınız ya da kaç fincanlık kahve yaptığınız önemlidir. Bazı espresso makinesi modelleri oldukça minimaldir ve hızlı kullanımlar için uygundur. Bundan dolayı özellikle sabahları çok yoğun olan ve evden çıkmadan kahve içmek isteyen kişiler için bu gibi makineler daha uygun olacaktır. Ancak ev içerisinde yaşayan kişi sayısı fazla ise bu noktada daha büyük hazneli kahve makinelerine ihtiyaç duyulabilir. Profesyonel espresso kahve makinesi seçerken ise işletmeye gelen müşteri oranı ve günlük çıkan kahve sayısına dikkat etmek gerekmektedir. Bunun yanı sıra örnek olarak günlük 100 fincan kahve çıkıyorsa ancak bu kahveler genellikle günün bir saatinde çıkıyorsa, kahve haznesinden ziyade aynı anda kaç adet kahve yapmanız gerektiğine göre espresso kahve makinesi tercih etmeniz gerekmektedir.

Profesyonel Espresso Kahve Makinesi

Profesyonel espresso kahve makinesi ev tipi kahve makinelerinden daha farklı özelliklerde üretilmektedir. Profesyonel espresso kahve makinesi sık sık kahve yapan ve hızlı kahve yapmak durumunda olan işletmeler için farklı özelliklerde ve farklı grup başlıklarına göre üretilmektedir. Bunun için de günlük kahve miktarına ve işletmenin büyüklüğüne göre ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek profesyonel espresso kahve makinesi çeşitlerine göz atabilirsiniz. Espresso makinesi modelleri oldukça çeşitlidir. Su kaynağının bağlandığı otomatik modellerden, suyun manuel olarak eklendiği manuel makinelere kadar birçok farklı modelde espresso makinesi bulunmaktadır. Bu noktada en kaliteli makine ise; ihtiyaçlarınıza yanıt veren sizin için en uygun makineler olacaktır. Bundan dolayı makineleri seçerken kaliteli malzemelerden üretilmiş olan, paslanmayan ve makine tadının kahveye asla geçmeyeceği, kahvenin aromasını koruyan ve ihtiyaçlarınıza yanıt veren espresso makinesi modellerine göz atmanız gerekmektedir.

Espresso Kahve Makinesi

Espresso kahve makinesi sıcak su ve basınç ile yapılan en lezzetli espressoları yapmaya destek olan araçlardır. Espresso kahve yaparken lezzeti etkileyen birçok unsur bulunmaktadır. Bunlar arasında en önemlileri elbette kullanılan espresso kahve çeşidi ve kalitesinin yanı sıra kullanılan kahve makinesi olmaktadır. Kullanılan kahve makinesi, kahvenin tadını ve aromasını zenginleştirecektir. Ancak kalite bakımından belirlenen seviyede olmayan makineler, aromatik yapıların kaybolmasına yol açabilir. Özellikle kalite bakımından yetersiz malzemelerle üretilmiş olan kahve makinelerinde malzemelerin paslı tadı ya da demir tadı da kahveye de zerk olacaktır. En kaliteli espresso kahve makinesi çeşitleri için Espresso Perfetto’yu tercih edebilir ve en kaliteli kahve makinelerini en uygun fiyatlarla satın alarak, misafirleriniz ve müşterileriniz için en lezzetli kahveleri yapabilirsiniz.