Elektrik prizi ve elektrik anahtarı… Ev dekorasyonunda küçük birer detaymış gibi gözükseler de aslında kendileri küçük ama eve olan etkileri büyük parçalardır. Günümüzde pek çok markanın, pek çok modelini görüyoruz. Farklı farklı modeller, farklı fiyatlar, peki nedir bunların aralarında ki farklar? Evimizi aydınlatmak için kullanılan parçalardan olan elektrik anahtarı ve elektrik prizleri, seçimi yapılırken ev dekorasyonuyla olan uyumları kadar güvenliğine de dikkat edilmesi gereken parçalardır. Özellikle evin içerisinde küçük çocuklar varsa. Modern görünümleri kadar güvenlikli yapılarıyla Panasonic’in yeni elektrik anahtarı ve elektrik prizleri, her kullanıcının zevkine ve ihtiyacına hitap ediyor.

Elektrik Anahtarı Seçiminde Dikkat Etmemiz Gerekenler...

Evimizde her odada en az bir tane elektrik anahtarı bir tane de elektrik prizi bulunmaktadır. Elektrik anahtarı, odaların lambalarını yakmak için kullandığımız düğmedir. Bu anahtar prizlere ne kadar önem verilmese de aslında evin için önemli bir yeri vardır. Genelde komütatör anahtar ve vaviyen anahtar olarak iki modele ayrılır. Komütatör anahtar, İki ayrı lambanın “bir yerden”, vaviyen ahahtar ise “iki ayrı yerden” aynı anda veya ayrı ayrı yakılıp söndürülmesinde, kullanılan anahtarlardır. Birçok eski binanın ışıklandırma sistemi, adi anahtar dediğimiz, bir lambayı veya bir lamba grubunu aynı anda yakıp söndürmeye yarayan elektrik anahtar sisteminden oluşur. Elektrik tasarrufu yapmak için üçlü bir lamba grubunu aynı anda yakmak yerine ayrı ayrı yakmak istediğimiz zamanlar oluyor. Bu gibi durumlarda adi anahtar yerine vaviyen anahtar ve komütatör anahtar kullanımı tercih ediliyor. Evlerimizde elektrik kullanımını kolaylaştıran, kolaylaştırırken evlerimizin dekorasyonlarına modern bir görüntü sunan Panasonic firması, kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda pek çok modern ve kullanışlı elektrik anahtarı skalasını bizlere sunuyor.

Elektrik Prizi Seçimlerine Neden Dikkat Etmeliyiz?

Evlerimizin elektrik tesisatını oluşturuyor veya yeniliyorsak elektrik prizi, seçimleri esnasında dikkat edilmesi gereken küçük parçalardır diyebiliriz çünkü temel anlamda en çok kullanılan elektrik aksamları arasındadırlar. Bundan dolayı da pek çok farklı modelde elektrik prizini birçok farklı yerde kolayca bulabiliriz. Bu kadar model arasından seçimlerimiz yaparken dikkat etmemiz gereken ilk şey, ürünün kalitesi olmalıdır çünkü düşük kalitede olan elektrik prizleri zamanla yerlerinden oynama yapabilir ve istenmeyecek kazalara sebebiyet verebilir. Panasonic gibi iyi kalitede olan elektrik prizi seçimlerimiz, bizlerin istenmeyen kazalar yaşanmaması adına büyük bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca elektrik anahtarları kadar evin dekorasyonuna uyumu ve kullanışlı olması açısından da dikkatli seçilmesi gereken detaylar içerisine girerler. Elektrik prizlerinin kullanılacağı ortama uyum sağlaması gerekmektedir. Mesela küçük çocuklu evler için üstü kapaklı, korumalı elektrik prizi seçimi yapmamız ve güvenlik adına bir önlem almamız gerekir. Panasonic firması bu gibi detayları atlamadan çocuklu kullanıcıları için güvenlikli elektrik prizleri üretimine de dikkat eden bir firma olarak bizlere hizmet vermektedir.