Döviz kısaca dar anlamda yabancı parayı temsil eden değerli belgeler anlamına gelmektedir. Yatırım için en çok tercih edilen dövizler kur denilen kavramla karşımıza çıkmasına neden olurlar.

Bazılarımız döviz kuru hakkında iyi bilgiye sahip; ama bilgisi olmayan kişiler için döviz kuru hakkında bilgiler verilmesini gerektiğini düşünüyoruz. Bu şekilde kurlarda meydana gelen hareketleri daha iyi anlayabilir, para kazandıracak fırsatlarıda sizde yaratabilirsiniz.

öncelikle şu ifadeyi doğru bir şekilde tanımlayalım yabancı para birimlerine döviz diyoruz. Dövizlerin birbirine dönüştürülmesine ise döviz işlemi denmektedir. Döviz işlemlerini birçok farklı şekilde yapabilirsiniz ve bu şekilde birikimlerinizi değerlendirerek kazanç elde edebilirsiniz. Özellikle faiz oranlarının yüksek olduğu dönemlerde, döviz getirisinin yüksek olması nedeniyle yatırımcılar döviz kurlarına yatırım yaparak kar etmenin peşine düşmektedir. Ama bunun için dövizleri ve işlemlerini iyi bir şekilde bilmeniz de yarar vardır. İşlem yaptığınız piyasayı ve dövizlerin fiyatlarında meydana gelen değişiklikleri yorumlayabilmeniz gerekmektedir. Dövizler gerek finans piyasalarında gerekse döviz büroları aracılığıyla uzun yıllardır yatırımcıların en popüler yatırım aracı olmuştur. Sizde popüler bir yatırımcı olmak istiyorsanız sizi iyi anlayan bir cep uygulamanız olsun tavsiye edilen uygulamalar arasında popüleritesi yüksek olan döviz kurları döviz altın kurları ile piyasaya sizde akın ve yerinizi alın.