CE belgesi, belgelendirme firmaları tarafından sunulan en önemli belgelerden bir tanesidir. Avrupa Ekonomik Alanı’nda serbest dolaşımda olan ürünlerde görülen CE belgesini ifade eden bu belge, Avrupa’ya uygunluk anlamına gelmektedir. Avrupa Topluluğu içerisinde satılan alınan televizyon, mutfak robotu, telefon ve boya kalemlerinde dahi CE işaretini görmek mümkündür. Bu noktada söz konusu işaret, üreticilerin hesap verilebilir ve aynı kurallara uymak zorunda oldukları bir rekabet koşulunun belirlenmesini sağlamaktadır. Şimdi gelin, CE belgesi ile ilgili merak edilen detayları hep birlikte inceleyelim.

CE Belgesi Nasıl Alınır?

Bu belge; test, muayene ve CE sertifikasyon çalışmalarını içermekte olan ürünün uygunluğunun değerlendirilmesi için prosedürlerin takibinin yapılması ile gerçekleştirilmektedir. Ürünün piyasaya sürülmesinden önce işlemlerin tamamlanmış olması gerekmektedir. Üreticiler, ürünlerinin kapsamı içerisinde yer alan yönetmelikleri doğrulaması durumunda uygunluk değerlendirme işleminin sunulması için yetkilendirilen kurumlara başvuru yapması gerekir. Bu sayede kusursuz bir şekilde söz konusu belgeye sahip olabilmek mümkündür. Siz de CE belgesine Udem Belgelendirme ayrıcalıkları ile sahip olabilirsiniz. Bu doğrultuda Udem Belgelendirme ile kısa bir süre içerisinde söz konusu belgenin avantajlarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

CE Belgesi Neden Önemlidir?

CE belgesi, Avrupa Birliği’nin yeni yaşam politikasını kapsamaktadır. Teknik mevzuat doğrultusunda 1987 yılında yayınlanan bu yaklaşımın sunduğu direktifleri içeren bir belgedir. Her talimatta yer alan temel güvenlik ve sağlık gereksinimleri yeteri kadar karşılanmalıdır. Özetle CE belgesinin sadece bir kalite işareti olarak görülmemesi çok önemlidir. CE işareti insana, çevreye ve doğaya karşı en az güvenlik şartlarının olması durumunda bir güvencedir. Bu güvence ile Avrupa’da ürünlerin ticari olarak bir kimliğinin olması söz konusudur. Yayımlanmış olan talimatlar doğrultusunda uygunluk prosedürlerinin yer aldığından da emin olunmalıdır. Avrupa Birliği standartlarına uygun olan bu ürünlerin Avrupa pazarında dolaşımı uygundur.

Udem Belgelendirme bu alanda müşterilerine kaliteli ve profesyonel hizmetler sunmaktadır. Siz de bu hizmetlerden yararlanmak ve CE belgesine sahip olmak için doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek CE belgesine son derece kolay ve hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.