CE Belgesi; ürünlerin Avrupa Birliği sınırlarında serbest dolaşımına olanak sağlayan en önemli standartlardan bir tanesi olarak bilinir. Ülkemizin Avrupa Birliği müzakere sürecinde olması ve Gümrük Birliği’ne taraf olması CE konusunda işletmelerin ekstra hassasiyet göstermelerini zorunlu kılar. Nitekim CE Belgesi taşımayan ürünlerin Avrupa sınırları içerisinde serbest dolaşımına izin verilmediği gibi bu belgenin yokluğu kalite ve prestij açısından da bir eksiklik olarak kabul edilir.

Açılımı Conformite European yani Avrupa Uygunluğu olan bu belge Avrupa standartlarını taşıdığı düşünülen ürünlere vurulur. Şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda oldukça önemli bir gösterge olan CE; tüketicilerin daha güvenli alışveriş yapabilmelerine de olanak sağlar.

CE Belgesi Nasıl Alınır?

Ürünlerinizi Avrupa pazarında daha güçlü ve rekabetçi bir noktaya taşıma amacındaysanız soracağınız ilk sorulardan bir tanesi de CE belgesi nasıl alınır olur. Bu soruya verilecek cevap iş birliği yapacağınız firmanın sizlere sunacağı fırsatlara göre değişkenlik gösterir. Toem Kalite gibi alanında uzmanlaşmış belgelendirme firması ile iş birliği yapmayı arzu ettiğinizde işinizin daha da kolaylaşacağı aşikârdır.

Belgeyi almak için öncelikle test ve sertifikasyon süreçlerinden geçmeniz gerekir. Ürününüzün gerçekten CE almaya yeterli olup olmayacağını belirleyecek olan bu süreç aynı zamanda ürünle ilgili eksikliklerin giderilmesine de katkı sağlar. Siz de CE başvurusu yaparak hem ürününüzü Avrupa sınırları içerisinde kabul gören bir seviyeye taşıyabilir hem de prestijinizi yükseltebilirsiniz.

Belgelendirme Firmaları

Belgelendirme firmaları ile iş birliği yaparak hem belge alma süreçlerinizi hızlandırabilir hem de belgelerle ilgili karşılaşabileceğiniz zorlukları ortadan kaldırabilirsiniz. Bu anlamda Toem Kalite alanında uzman ekibi ile her türlü ihtiyacınıza en doğru çözümleri sunmaktadır. CE Belgesi almak istediğinizde belge alma arzunuzu bildirmeniz ve detayları görüşmeniz yeterli olacaktır.

Toem Kalite olarak belge sürecini kolaylaştırırken sunduğumuz hizmetlere karşılık aldığımız ücretlerle de farklı olduğumuzu kanıtlıyoruz. Belgelendirme firmaları arasında en uygun seçenekleri sunmasının yanı sıra belgelendirme sonrası süreçte destek imkanları ile de Toem Kalitesi’ni yansıtır. CE ve diğer bütün belgelendirme konularında hemen bizimle