Bahar geldiğinde, okullar açılmadan önce, yeni bir eve taşınmadan önce neden ilk olarak duvarlar boyanır? Tertemiz yeni bir başlangıç yapmadan önce eskiye dair ne varsa, bütün olumsuzlukları yok saymak için insanoğlu yüzyıllardır yaşadıkları mekanlarda değişiklik yapmıştır. Özellikle Türk toplumunda temizliğin simgesi olarak badana boya herkesin çok fazla önem verdiği bir konudur

Duvarları pürüzsüz ve mükemmel bir şekilde boyamak iyi bir işçilik ister. Hangi işi yapıyorsanız yapın, işinizi güzel yapabilmek için püf noktalarını bilmek gerekmektedir. Boya badana yapmak ustalık gerektiren bir iştir. Boyanacak mekanın büyüklüğüne ve kullanılan boyanın kalitesine göre boya badana fiyatları değişkenlik göstermektedir. Boya badana yaptırmadan önce fiyat alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

BOYA BADANA YAPTIRIRKEN FİYAT ARAŞTIRMASI

Fiyat araştırması yaparken, boya badana fiyatları boya badana yapılacak mekanın metre karesine göre hesaplandığını göz önüne alıp araştırmayı buna göre yapmalısınız. Boya yaptırmanın maliyetleri çeşitli faktörlere değişiklik gösterir. Bu faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz.

1) Boyanacak mekanın kaç odadan oluştuğu fiyatları belirlemede çok önemlidir. İki odalı bir ev ile dört odalı bir evin boyanmasının maliyeti farklıdır.

2) Kullanılacak boyanın fiyatı yüksek olursa haliyle boya maliyeti de yüksek olacaktır. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki maliyeti düşürmek için kalitesiz boya kullanmak, kısa bir süre sonra tekrar boya badana yaptırma ihtiyacını ortaya çıkaracaktır.

3) Duvarlara kaç kat boya sürüleceği hem işçilik hemde kullanılan boya miktarını değiştirir. Tek kat boya yapılması halinde boya badana fiyatları daha düşük olacaktır. Standart olarak boya sektöründe duvarlar en az iki kat olacak şekilde boyanmaktadır.

4) Boyayı kimin aldığı da çok önemlidir. Boya sorumluluğu boyacının tercihine bırakılırsa fiyatlar biraz daha yüksek olabilmektedir. İyi bir araştırma yaparak kampanyaları takip edip, kaliteli boya markalarından uygun fiyata boya alma şansınız olabilir.

5) Boya badana fiyatlarını etkileyen en önemli faktör ise boya ustasının aldığı işçilik ücretidir. Sıkı bir pazarlık yaparak boya ustasının emeğinin karşılığını vererek makul bir ücrette anlaşabilirsiniz.

Bütün bu faktörleri göz önünde bulundurup farklı boya markalarından fiyat alıp, en az beş boya ustasıyla ayrı ayrı görüşüp boya badana yaptırmaya karar vermelisiniz.

Evini veya işyerinizin boya badana ile ilgili fiyatlar hakkında bilgi.