İnsanlık tarihine baktığımızda tarımla sürekli olarak uğraşmış ve bu konuda sürekli olarak gelişimler yapmıştır. Bunların en önemli teknolojik gelişimlerinden biriside muhakkak ki biçerdöver makinesi olmuştur. İnsanlar sanayi devrimi olmadan önce yani makineli sistemler olmadan önce hayvan gücü ve insan gücüne dayanarak arımdaki işlerini halletmekteydi ancak sanayi devrimi ile çeşitli alet ve ekipmanlar icat edilmeye başlandı.

Bu makinelerin üretimi başlayıp tarımda kullanılınca ilk biçerdöver makinesi de 1835 yılında ABD'de geliştirildi ve ilk Hiram Moore tarafından icat edilerek insanların kullanımına sunuldu. Günümüzde ise yüksek teknoloji ile gelişmiş özellikleri sayesinde tarımda birçok işi kolayca yapmayı sağlamaktadır. Plastik enjeksiyon makinesi dediğimi ise plastiği eriterek çeşitli kalıplar oluşturulmasını sağlar ve çoğunlukla tarım sektöründe biçerdöver ekipmanlarında kullanılır.

Biçerdöver Makinesi Teknik Özellikleri

Geniş ve konforlu bir kabini bulunmakta ve birçok iş şoförün dışarıya çıkmadan buradan halletmesini sağlar. Ekin hasadında hızlı dönüştürme özelliği vardır. Tahıl ile samanı birbirinden ayırma özelliği vardır ve depolama alanı da bulunur. Buda tarımda daha hızlı hasat etmeyi sağlamaktadır. Elek sistemi bulunup çöp, sap ile buğdayları kusursuz şekilde birbirinden ayırır.

3D (üç boyutlu) temizleme sistemine sahiptir. Katlanabilir ayırıcı, dört çeker aks, HD sap dağıtıcı gibi birçok farklı özelliği mevcuttur. Biçerdöverlerin tarım sektörüne girmesiyle birlikte tarım hasadında ivme kazanmış olup ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir.

Bir Biçerdöverin Tüm Parçaları

Bir biçerdöver makinesinde hasat işlemlerini yapmak için döner kanatlar sistemi, kesici bariyerler ile saman kesme, bağlantı burgusu, taş tutucu bölge gereklidir. Ayrıca, harman tamburu, içbükey kısım, saman yürüteci, tahıl iletme alanı da kullanılır.

Üst ayarlanabilir elek, alt elek (elekler hassas ve üç boyutlu olabiliyor), atık konveyörü, rethreshing of tailings, tahıl burgusu, tahıl depolama alanı da gerekli olan ekipmanlardır.

Biçerdöver Fiyatları

En iyi ve kullanışlı bir biçerdöver makinesi satın almak için birçok internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ancak iyi özelliklere sahip bir biçerdöver satın almanın yanında fiyatının da uygun olması çok önemlidir.

Dilerseniz tüm biçerdöver çeşitlerini incelemek ve fiyat karşılaştırması yapmak için https://www.sanayiden.com/bicerdover-tarim-makinasi-makina-hayvancilik-sanayi-sanayi-urunleri linke tıklayarak siteyi ziyaret edebilir ve biçerdöver çeşitlerini inceleyebilirsiniz.