Begüm Dürgen kimdir? Öncelikle sizi biraz tanıyalım.

Gazi Üniversitesi, matematik bölümü mezunuyum. Aslen Manisalıyım ama eğitim hayatımı Ankara’ da geçirdim. İş hayatıma öğrencilik yıllarımda özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yaparak ve özel ders vererek başladım. Sonrasında Manisa’ya dönme kararı aldım. Burada da bir özel öğretim kursunda öğretmenlik yapmaya başladım. İki öğretmen arkadaşımla birlikle öğrenci koçluğu yapabileceğimiz ve özel ders verebileceğimiz bir ofis açmayı planladık. Kısa süre sonrada bu planımızı gerçekleştirdik. Biraz hiperaktif bir yapım vardır gençlerle birlikte olmaktan, onlarla çalışmaktan onlarla birlikte olmaktan çok mutlu oluyorum. Mesleğimi sevmemim en büyük sebeplerinden biri de bu aslında. Onların enerjisini sürekli hissedebilmek kendi enerjimi onlara verebilmek beni en çok tamamlayan şeydir.

BD Akademinin diğer kurucu ortağı olarak sizi de tanımak isteriz. Gizem Dürgen kimdir?

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Hizmetler mezunuyum. Eğitimimi Antalya’da tamamladım. İş hayatıma Antalya’da başladım. Şuan da meslek hayatıma Manisa’da Özel bir kreş de anaokulu öğretmeni olarak devam ediyorum. Çocukları çok fazla seviyorum ve onlarda eğitim adı altında buluşmak beni ayrıca mutlu ediyor. Takdir edersiniz ki, eğitim okul öncesinde başlamaktadır bizlerde bu başlangıçtaki bir adımız. Bu işi yapmamdaki en büyük sebeplerden biri de bu ilk adımda onlarının sevinçlerine kaygılarına korkularına heyecanlarına ortak olabilmek onları anlamak hissetmek. Aileden biri olmak gibi değil mi aslında ya da ben böyle hissediyorum.

BD Akademiyi kurmaya nasıl karar verdiniz? Yola çıkış hikayenizi dinlemek isteriz.

Biz iki kardeş de özel kurumlarda çalışan öğretmenleriz. Pandemi döneminin başlamasıyla online eğitim süreciyle karşı karşıya kaldık. Aslında günümüzde yaygın olan online eğitimin ne kadar da az kullanıldığının farkına varmış olduk. Online eğitimin ilk zamanlarında bizler ve öğrencilerimiz oldukça fazla zorluk çektik. Önümüzdeki sürecinde gösterdiği üzere online eğitim hayatımız boyunca bizimle olacak. Öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeyi amaçlayan BD Akademiyi kurmaya karar verdik.

BD Akademinin eğitimlerini ve eğitim süreçlerini öğrenmek isteriz.

İlk olarak üstünde özellikle durmak istediğimiz şey öğrencilerimiz her an her yerde ders videolarına ulaşabilir ve ders çalışabilir. Öğrencilerimiz ders videolarını izledikten sonra her konu sonrasında o konuya ait olan testleri çözmek zorundadır. Testlerde %80 üzerinde bir başarı sağlayamazsa bu konuyu öğrenmemiş sayılacaktır ve videoları tekrar izlemek durumunda kalacaktır. Bize göre eğitim bir jenga oyunudur. Temel sağlam olmazsa üstüne ne kadar koyarsanız koyun bloklar yıkılır. O yüzden hiçbir konu öğrenilmeden geçilmemelidir. Eğitim sitemimiz Türkiye’nin her yerindeki öğrencilerimize ulaşmaktadır. Sitemimizde yapılabilecekleri deneme sınavlarıyla aslında Türkiye geneli sıralamalarını çok rahat görebileceklerdir.

Alanında uzman eğitmenlerle çalıştığınızı görüyoruz, okurlarımızın da bilgi sahibi olabilmesi adına kadronuzdan bahseder misiniz?

Ekibimiz genç dinamik yeni nesil soru tarzlarına hâkim öğretmenlerden oluşmaktadır. Basit ve anlaşılabilir çözümlerle her konuyu sıfırdan her düzeyden öğrencilerimize aktarabilmek tüm ekimizin asıl amacıdır.

Eğitime katılan öğrencilere özel ders programı çıkartıyorsunuz. Bu programlamaları belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz? Bu konuyu biraz açar mısınız?

Programlarımız öğrencilerimize göre kişisel olarak değişmektedir. Siz de takdir edersiniz ki hepimizin çalışma sistemi birbirimizden çok farklıdır. Öncelikle üstünde durduğumuz şey öğrencilerimin eksik olduğu derslerdir. Günlük soru hedefleri öğrencilerimizin seçimlerine göre planlıyoruz. Sistematik durum olmadığı için herkes günlük 100 soru çözecek gibi bir durum söz konusu değil. Bazı öğrencilerimiz günlük 50 soru iken bazı öğrencilerimiz de 200 soru şeklinde değişiklik göstermektedir.

BD Akademi olarak kazanma garantili online eğitim imkanı sunuyorsunuz. Birçok eğitim kurumunda sağlanmayan bu imkânın detaylarını öğrenmek isteriz.

Başarılı olmanın altın kurallarından biri planlı ve programlı çalışmaktır. BD Akademi rehber öğretmenleri ile birlikte öğrencilerimiz haftalık programlarıyla hedefe daha yakınlar. Hiçbir konunun öğrenilmeden geçilmemesi de sağlam temeller attığımızın göstergesidir. Bunlarla birlikte öğrencilerimizin planlı ve istikrarlı çalışması başarılı olmalarının en temel unsurudur. Aslında birinci altın kural da budur.

Akademiniz ilerleyen dönemlerde ki projeleri nelerdir?

Eğitimi yaşayarak deneyimleyecekleri bir platform kurmak istiyoruz.

Son olarak okurlarımıza ne söylemek istersiniz?

Hiçbir öğrenci başarısız değildir! Sadece nasıl çalışması gerektiğini bilmiyordur. Biz sizlere yön gösterebilmek adına buradayız.

www.bdakademi.com