Halk arasında mayasıl, basur olarak adlandırılan hemoroid, ciddi ve ileri seviyeye çıkabilen bir rahatsızlıktır. Makat çevresini saran damarlarda oluşan ve varis benzeri olan şişmeler, işlevsel alanda ciddi ağrı, sancı ve dışkılama sorunlarına yol açar. Op. Dr. Altan Karan bitkisel yöntemlerle bu rahatsızlığın doğru ve kesin olarak tedavisinin mümkün olmadığının altını çiziyor. Yaşanılan sorunun bulunduğu alan itibari ile hastalar muayene ve tedavi sürecini ötelerken, doğal çözüm yöntemleri ararlar. 4 evreden oluşan basur, her seferinde daha da ilerleyerek, hastanın hayatını yaşanmaz kılar. Son evrede artık oturup kalkamama ve yürüyememe gibi sorunlar oluşur. Aslında günümüzde basur tedavisi oldukça kolay ve hızlı şekilde yapılabilmektedir.

Uzmanların en sık karşılaştığı durumların başında gelen ilerlemiş derecede hemoroidin en büyük nedeni, hastanın kulaktan dolma doğal bitki ve kremlerle kendince çözüm aramasından kaynaklanmaktadır. Özellikleri itibari ile proktoloji uzmanı tarafından tedavi edilmesi gereken bir durum olan hamoroid, kısa süreli ve zahmetsiz yöntemlerle günümüzde çok kolay tedavi edilebilmektedir. Beslenme bozuklukları, dar kıyafetlerin kullanımı ve fazla ayakta durmak, mayasıl oluşumunu tetikleyen en önemli unsurların başında geliyor.

Bu etmenlerin devamlılığı hastalığın tedaviden sonra nüksetmesine neden oluyor. Bu nedenle, hastalar hem korunmak hem de yinelemeleri engellemek için doktorunun tavsiyelerine uymalıdır. Bu şekilde hastalığın önlenmesi mümkün olacağı gibi genel olarak sağlıklı bir bedene de sahip olacakları kesindir.

Hemoroidin tedavi aşamaları hastanın hangi aşamada geldiğinin tespiti ile başlar. Hekim hastasını muayene ederek, uzmanlığı gereği hızlı şekilde evreyi belirleyerek tedavi sürecini hazırlar. Hasta ile yapılan münazara sonrasında tedavi yöntemi seçilebilir. Hastaların büyük bir oranı bu aşamada ameliyatsız tedavi süreçlerini tercih etmektedir. Lokal olarak uygulanan bu yöntemlerde, hasta aynı gün taburcu olarak, günlük hayatına çok az kısıtla devam edebilmektedir. Bu yöntemlerin gelişmesi, insanların sağlıklarına daha hızlı ve ağrısız şekilde kavuşmasını sağlamak amacıyladır. Bu şekilde özel metot ve teknikler kullanılmaktadır. Doktorlarda bu ilerlemeleri sıkı şekilde takip edip, gerekli araştırmaları yaparak, eğitimlerini alıp uygulamaktadırlar.

Hemoroidin tedavi yöntemleri son dönemde farklılaşmıştır. Maliyet, zaman ve acılı süreçler içinde farklılıklar gösterse de, kişilerin durumları göz önüne alınarak en uygun olan seçilebilmektedir. Elbette burada hastaların talepleri ameliyatsız tedavi yöntemleridir. Bunlar içinde günümüzde en sık kullanılan lazerle hemoroid tedavisi diyebiliriz. Uygulaması oldukça kolay olan bu yöntem, ağrı ve acı olmadan, operasyona gerek kalmadan, sorunlu damarların lazerle temizlenmesidir. Hasta müdahale yapıldığı gün yatış yapmadan taburcu olabilir. Kısa sürede sorundan kurtulur ve rutin yaşam düzenine döner.

Bu nedenle hastalar için gerçek anlamda kurtarıcı niteliğindedir. Maliyet bakımından diğer yöntemlere göre biraz yüksek olması, uygulamanın titizlik ve cihaz gereksiniminden kaynaklıdır. Alternatif yöntemler araştırılarak, en doğru çözüme ulaşılabilir. Bunun için hekim ile görüşmek ve tetkiklerin yapılması önemli bir adımdır.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00

Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45