Globalleşme her geçen gün artmakta, özellikle haberleşme ve iletişim imkânlarının gelişmesi ülkeler arası sınırların olabildiğince azalmasına neden olmaktadır.

Uluslararası seyahatlerin artması, ticari faaliyetlerin yoğunlaşması, turizm, eğitim gibi etkinliklerin fazlalaşması beraberinde yeni ihtiyaçları da doğurmaktadır ve bu süreçte tercüme bürosu kavramı önemini arttırmakta .

Tercümeyi en basit haliyle sözlü ya da yazılı bir metnin bir dilden başka bir dile çevrilmesi şeklinde tanımlayabiliriz. Fakat tercüme yapmak için sadece kaynak dil ile hedef dili bilmek yetmez.

Aynı zamanda her iki dilin kültürel altyapılarını, metnin ilgili olduğu sektörü, kişisel ya da kurumsal altyapıyı da bilmek gerekir. Bu nedenle de tercüme ihtiyaçlarında en güvenilir çözüm bir tercüme bürosundan hizmet almaktır.

Tercüme bürolarının hemen tamamı alanında uzman kişilerle çalıştıklarını, kaliteli hizmet verdiklerini, zamanında teslimat garantisi sağladıklarını vaat etseler de seçim yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

Öncelikle her tercüme bürosu her dilde tercüme hizmeti vermeyebilir. Bu nedenle seçeceğiniz büronun sizin ihtiyacınız olan dilde tercüme hizmeti veriyor olmasına dikkat etmelisiniz.

İkinci olarak referans önemli bir detaydır. Tercih etmeyi düşündüğünüz tercüme bürosu hakkında biraz araştırma yaparak tecrübesi, deneyimleri, sektördeki geçmişi, müşteri deneyimleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Geçmiş başarıları gelecek başarıları hakkında da fikir verici olacaktır. Bu konuda Aspa Tercüme son derece başarılı işlere imza atıyor ve pek çok farklı dilde kusursuz tercüme hizmeti veriyor.

Yeminli Tercüme

Aspa Tercüme başta İngilizce, Rusça, Almanca, Arapça, Fransızca olmak üzere pek çok dilde hem sözlü hem de yazılı tercüme hizmeti veriyor. Her biri alanında deneyimli, eğitimli, tecrübe sahibi çevirmen kadrosuna sahip bulunuyor ve çevirmenleri isterseniz iş toplantılarınızda, yurt dışı gezilerinizde sizlere eşik edebiliyor.

Tercüme bürosunun başlıca hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Hukuki tercüme,
  • Ticari tercüme,
  • Yazılı tercüme,
  • Sözlü tercüme,
  • Noter onaylı tercüme,
  • Bilimsel ve akademik tercüme,
  • Online tercümanlık,
  • Tıbbi ve medikal tercüme,
  • Yeminli tercüme vd.

Görüldüğü gibi tercüme bürosu hemen her çeviri ihtiyacında yardımcı olabilmektedir. Burada en dikkat çekici detaylardan birisi yeminli tercüme hizmetidir. Çünkü yeminli tercüme için yeminli tercümanlar gerekmekte, çeviriyi yapacak kişinin resmî belge için imza yetkisi gerekmektedir.

Büro, bütün dillerde eğitim görmüş, akademik diploma sahibi, noter huzurunda yeterli olduğunu tasdik etmiş, imza yetkisi olan yeminli tercümanlara sahiptir. Bu yeminli tercümanlar resmi evraklar ya da sözleşmeler gibi yeminli tercüme istenen metinleri çevirmekte, onaylatmakta ve tarafınıza başarıyla teslim etmektedirler.

Aspa Tercüme Bürosu noter yeminli tercüme hizmetlerinde bütün işlemleri sizin adınıza yapmakta, ardından belgeyi size teslim etmektedir. Sizler de yeminli tercüme metninizi bütün resmi işlemlerinizde kullanabilmektesiniz.

İngilizce Tercüme

İngilizce günümüzde adeta yabancı dil olmaktan çıkmış, evrensel bir dil haline gelmiştir. Pek çok kişi İngilizceyi az çok anlayabilse ya da kendini ifade edebilecek seviyede konuşabilse de tercüme yapmak ileri seviyede İngilizce bilgisi gerektirir.

Aspa Tercüme hem sözlü hem de yazılı İngilizce tercüme metinleriniz için çeviri hizmeti vermektedir. Ticari çevirileriniz, hukuki çevirileriniz, akademik çevirileriniz, sportif çevirileriniz, evlilik, boşanma çevirileriniz, diplomatik çevirileriniz ve diğerleri için talepte bulunabilirsiniz.

Almanca Tercüme

Büro, Almanca tercüme ihtiyaçlarına da aynı profesyonellikle karşılık veriyor. Her türlü yazılı ve sözlü Almanca metinlerinizin çevirisi için büroyla iletişime geçebilirsiniz. Gerek çeviri öncesi gerekse sonrası 7/24 destek hizmeti alabilirsiniz. Üstelik çevirilerinizi en uygun fiyatlara yaptırabilirsiniz.