Özellikle on milyondan fazla zeytin ağacı bulundurması bakımından zeytin diyarı olarak da bilinen Akhisar, yaz aylarında sıcak ve kurak, kış aylarında ise ılık ve yağışlı bir iklime sahiptir. Akhisar hava durumu genel itibariyle tüm yıl boyunca böyle bir seyir izlemektedir. Özellikle yurdun geri kalan kısımlarında ağır bir kış yaşanırken, Akhisar’da ılıman bir şekilde kışlar geçmektedir ve kış aylarında Akhisar’da turistler için yapacak pek çok alan belirmektedir.

Akhisar’da Nerede?

Akhisar, Ege bölgesinde yer alır ve Manisa sınırları içerisindedir. Özellikle İzmir’e yakınlığı ile öne çıkan Akhisar’ın nüfusu 167 bin civarındadır. Bu bakımdan büyük bir ilçe olma özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda Kum Çayı gibi önemli bir doğal güzelliğe sahip olan Akhisar, zeytin ağaçları ile öne çıkmaktadır.

Akhisar’da Kışın Yapılacaklar Nedir?

Oldukça ılıman bir iklime sahip olan Akhisar’da kışları son derece elverişli geçmektedir. Diğer bölgelere göre aşırı soğukluktan uzak olan Akhisar’da kış aylarını değerlendirmek adına pek çok etkinlik bulunmaktadır. Akhisar, tarihsel olarak Neolitik Çağ’a kadar götürülebildiği için tarihsel bakımdan önemli bir yer konumdadır. Bu kapsamda, havaların soğuk olmaması sayesinde Akhisar’da kışları tarihi yerleri gezerek geçirebilirsiniz. İlçe merkezinde yer alan Paşa Camii ve Hamamı bu kapsamda öne çıkan bir yapıdır. 1469 yılında tamamlanan caminin en önemli özelliği iki namazgaha sahip olmasıdır. Yine eski bir kiliseden camiye çevrilen Ulu Camii de görülmesi gereken eserlerin arasında gelmektedir. Özellikle eski Türk mimarisini ve işçiliğini görmek adına oldukça iyi bir deneyim sunmaktadır. Eğer eski çağları seviyorsanız, Tepe Mezarlığı olarak da bilinen Thyateria Antik Kenti’ni gezmek iyi bir deneyim olacaktır. Bölge, antik çağlarda dokumacılığın merkezi olduğu için bu antik kentte dokumacılığa dönük kalıntıları görebilirsiniz. Geçmişte yolculuğa çıkmak ve Anadolu medeniyetlerini tanımak açısından Akhisar oldukça iyi bir imkân vermektedir. Eğer tarihi yerlerinin yanında doğal güzelliklerini de görmek isterseniz Çağlak Deresi’ni görmek de oldukça hoşunuza gidecektir. Zeytin ve çam ağaçları ile kaplı olan, yaz ve kış başka güzelliklerine bürünen bu derede oldukça güzel vakit geçirebilirsiniz. Üstelik bu bölgede her yıl mayıs ayında Çağlak Festivali düzenlenmekte ve baharın gelişi coşku ile karşılanmaktadır.

Kış aylarında görülen yağışa bağlı olarak kapalı bir yer isterseniz içinde bölgenin tarihini yansıtan eserlerin olduğu Akhisar Müzesi de kış aylarında iyi bir vakit değerlendirme imkânı olarak öne çıkmaktadır. Müze içerisinde eski çağlardan cumhuriyet dönemini içine alan geniş bir yelpazede eserler sergilenmektedir. Aynı zamanda Akhisar Müzesi’nde yılın çeşitli dönemlerinde kültürel etkinlikler düzenlenmekte ve bu sayede çocuk ya da yaşlı pek çok katılımcı bu etkinliklerde yer almaktadır.

Kaynak: Manisa Haber