AGV robot yada açılımı itibari ile Automated Guided Vehicle robot teknolojisi günden güne kendini AMR robot yada açılmı ile Auotnomous mobile robot teknolojisi ile anılmaya başlıyor. AGV robot teknolojisinin en temel amacı gelişen ve değişen üretim ve depo lojistiği uygulamalarında forklift, transpalet  ve patently kurgulamız ile reach truck gibi unsurların yerini almasını sağlamaktır. Üretim veya lojistik yapan fabrikalarda son yıllarda depo, material taşıma , ve e-ticaret operasyon merkezlerinin kurulması hataları, operator bağımlılığını ve iş güvenliği kazalarını minimize ederken , üretime ciddi bir artış katar.

Doğru kurgulanmaış AGV yada AMR robot teknolojileri ile üretim ve depo lojistik kurguları kendi başlangıç yatırımlarını 1 yıl gibi bir sürenin altında amorti eder. Yani ROI olarak en mantıklı warehouse ve intralogistics kurguları olarak ön plana çıkıyor. Depo veya üretim lojistiği içerisinde doğru method, simülasyon ve strateji ile kurulan sistemler hem sipariş ve lojistik yönetiminde kolaylık hemde insan hatasını azaltacaktır.

AGV robot teknolojisi yakın gelecekte depo ve üretim otomasyonunda en önemli unsurlardan biri olacaktır. Geleneksel işletmeler yarı otomatik veya tam otomatik karanlık sistemler, operasyonel giderleri azalmak, verimliği arttırmak ve iş güvenliği unsurlarından dolayı bu teknolojiye ağırlık vermektedir.

AGV robot yada AMR robot teknolojisini motive eden en önemli unsurlardan biri geleneksel warehouse veya intralojistik firmaları için kalifiye ve yetiştirmek üzere operator bulamamalarından kaynaklanır. Endüstrinin en büyük karşılığıtı sorunlarda yüksek maaş beklentisi ile AGV robot’ların toplam yatırımlarına olan oranıdır. Bu artan enflasyon ile günden güne katlanan bir problem olmaktadır. AGV robot teknolojisi tamamıyla izlenebilir olduğu için operator yerine hem materyal transferi hemde transfer edilen ürünün takibini sağlamaktadır. Yetitirmek üzere alınan elamanlarda karşılaşılan en büyük problem hata olasılıkları ve eğitim maaliyetleridir. AGV robot ya AMR robot’un programlanabilir ve esnek üretim anlayışı ile bu sorun ortadan kalkmaktadır. Deneyimsiz elaman sadece depo veya üretimdeki yanlış siparişleme ve yanlış transfelere değil aynı zaman iş güvenliği kazalarınada davetiye çıkarabilir. 25 kg yasal sınırın üzerindeki ağırlıklar taşımaya uygun olmadığı için AGV robot bu yükleri rahatlıkla kaldırabilir.

EU palet, dolly veya raf sistemlerindeki ağırlıklar 200 ile -1500 kg arası değişebilir. AGV robot yada AMR robotların bu ağırlıkları kaldırması çok kolaydır ve bunun için tasarlanmıştır. İster geleneksel var olan paletlerininiz olsun ister farklı bir transfer tek yapmanız gereken altına girip götürmek. AGV robot akıllı trafik yönetim programı RCS ile doğru yükü doğru noktaya anında götürecektir. EU palletleri AGV robot ile flange ‘lar üzerinde yaparak sipariş takibini garanti altına alabilirsiniz. Bütün sipariş sürecinizi tek bir arayüzden takip edebilir ve envantörünüzü control altına tutabilirsiniz. EU pallet otomasyonundaki en büyük avantaj herhangi bir iş gücü gerektirmeden doğru yükü istenilen istasyonlar arasında taşımak olacaktır. Bu şekilde iş gücü masraflarınızdan kurtulabilirsiniz

AGV robot yada AMR robot, robot teknolojisinin en büyük avantajlarından olan hassasiyet ve üretimde verimliliği beraberinde getirmektedir. EU pallet, dolly yada raf ları kullanarak herhangi bir lojistik kurgusunu oluşturabilirsiniz. AGV robot’lar fulfilment merkezlerinin oluşturmak ve raf taşımalarını sağlayarak, goods to person konseptinde ürün taşımalarını gerçekleştibilir ve E-ticaret depo alanları için fulfillment merkezlerini oluşturabilirsiniz.

AGV robot ile tedarik sürüçlerinizi anlık materyal transferi ve sipariş takibi ile mükelleştirebilir ve müşteri memnuniyetini maksimuma çıkarabilirsiniz. Bu yol ile müşterilerden daha fazla geri dönüş alablir ve siparişlerinizi attırabilirsiniz

AGV robot yada AMR robot’ların kesintisiz çalışma özellikleri ile tatil yada mola zamanı olmaksızın depo ve üretim lojistiklerinize 7/24 devam edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için 0216 313 28 71 numaralı telefon numaralırımızdan yada [email protected] yada [email protected] mail adreslerimizden güncel tekliflerimize ulaşabilir. Ücretsiz simülasyon avantajlarımızdan faydalanabilirsiniz. ROI hesaplarımı ve teknik bilgiler için firmamızın yetklili satış mühendislerinden destek alabilirsiniz.  Lars Robot lojistiğin geleceği olan AGV robot ve AMR robot teknolojimiz ile tanışın .