Oldukça eski bir tarihçeye sahip olan ve diğer reklamlar gibi kendine özgü kriterleri olan açık hava reklamcılığı eskiden olduğu gibi günümüzde de önemini korumaktadır. Açık hava reklamlarının etkili olabilmesi için belli bir fikir üzerine yapılması gerekir. Her reklam türünde olduğu gibi burada da yaratıcı bir fikir ortaya koymak sokaktaki reklam türlerinde dikkatimizin odaklanmasını sağlamaktadır. Verilen mesaj akılda kalıcı olmalı ve tasarımının gücü de bunu desteklemelidir. Büyüklük bu konuda bakışları üzerine çekmesi konusunda etkili olmaktadır. Kullanılan reklam metinleri kısa ve anlaşılır olduğunda insanları daha fazla cezbetmektedir. Yüksek oranda görünürlük burada etkili olmaktadır.

Markanın logosu mutlaka yer almalıdır. Bu şekilde logo insanların hafızasında yer almaktadır. Yerleştirme stratejileri burada büyük önem arz eder. Özellikle bu konu belli uzmanlar tarafından yapılırsa daha etkili olmaktadır. Seçilmiş bölge ve şehirlerde uygulanmaktadır. Az miktarda pano ile daha fazla görünürlük sağlamak asıl amaç denilebilir. Kurumsal kimliğinize sadık kalıp, hedef kitlenizi belirlediğinizde açık hava reklamcılığı oldukça etkili bir yöntem olarak yüzyıllardır varlığını sürdürmektedir. Birden fazla açık hava reklamına sahip olanlar için yapılması gereken bütçe yatırımının insanlarla en fazla temas kurulan yerlere olduğuna emin olmak gerekir. En son trendleri takip etmek yerine güçlü mesaj vermeye odaklanmak bütçeyi kurtarır.

  Günümüzde artık klasik billboardların yerini dijital olanları almış durumdadır. Görsel açıdan daha etkili olmakla birlikte çevre kirliliğinin ve malzeme israfının da önüne geçmeyi sağlar. Klasik billboardlar ne kadar kullanılır durumdaysa dijital çağda yerini bunlara bırakmış durumdadır. Tabela kültürü bir sokaktan geçerken, bir cafenin önünde dikkatinizi çeken bir etkiye sahiptir. Bunların da klasik olanları mevcutken bugün ışıklıları da oldukça etkileyici denilebilir. Bunların haricinde afişlerin avantajlarını göz ardı etmek mümkün değildir. Göz alıcı afişlerle şirket ve ürün tanıtımınızı hem aşınmaya dayanıklı hem de daha az maliyette yapabilirsiniz. Kolayca taşınabilmesi de ayrıca tercih edilme özelliklerindedir. En davetkar olan açık hava reklamcılığı türlerinden biri de standerler olarak bilinmektedir. Bir barın, cafenin önünde sizi içeriye davet eden bu tip reklamlar mobil olması ve yine düşük maliyeti nedeniyle tercih sebebidir. Kolay taşınabilir ve hafiftirler.

www.medyaatak.com