Takı kullanmak hem erkekler hem de kadınlar arasında oldukça popüler ve yaygın bir alışkanlık olsa da bu eşyaların saklanması da bir o kadar sıkıntılıdır. Erkekler saatlerini, kol düğmelerini ya da kravat iğnelerini saklamakta zorlanırken kadınlar için durum biraz daha zorlu ve yorucu olabilmektedir. Küpe, kolye, bilezik, broş, saat, toka gibi hem parça olarak hem de sayı olarak fazla takılarını saklamak konusunda zorluk yaşayan kadınlar için alternatif ve şık depolama yöntemleri sunulmaktadır. Takı dolabı kullanımı bu noktada pek çok dağınıklığı ortadan kaldırması ve birden fazla çözümü aynı anda sunması sebebiyle tercih edilebilecek mobilyalar arasında yer almaktadır.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Takı dolabı almaya karar verdiğiniz an önceliğiniz ihtiyaçlarınızı başarılı bir şekilde karşılamak olmalıdır. Elbette şık gözüken, dekoratif ürünleri tercih etmeyi istersiniz ancak ihtiyaçlarınızı karşılamayan her mobilya evinizi daraltmaktan başka bir işe yaramaz. Bu nedenle satın almayı düşündüğünüz takı dolabı için ihtiyaçlarınızı gözden geçirin. Kullandığınız aksesuarları ve bu aksesuarların nasıl saklanması gerektiğini başarılı bir şekilde belirlediğiniz zaman uzun soluklu bir çözüm elde edebilirsiniz. Küpeler için özel alanı olan, kolyelerinizi ve bileziklerinizi asabileceğiniz bölmelere sahip, saatlerinizi kutularda muhafaza edebileceğiniz bir takı dolabı kullanım kolaylığı sunar. Makyaj malzemeleri için kullanışlı rafları olan, asma kancaları ile rahat kullanım imkanı sunan takı dolabı modellerini kullanmaktan her zaman keyif alabilirsiniz.

Malzeme Kalitesine Dikkat Edin

Sadece takı dolabı alırken değil her mobilya alışverişinizde malzeme kalitesine dikkat etmelisiniz. Malzeme kalitesine bakarken hem ahşap hem de birleşim materyallerini kontrol etmeyi unutmayın. Menteşeleri sağlam, dengesi düzgün ve ahşabı kaliteli ürünler uzun ömürlü olurlar. Bu tür mobilyalar zaman zaman banyo gibi nemli alanlarda kullanıldıklarından dolayı paslanmaz çelik gibi birleşim materyalleri ile yapılmış olmalıdır. Mobilya suya ve neme karşı dayanıklı olmalı, ayaklarında su ile temasını kesecek parçalar bulunmalıdır. Kolayca temizlenebilen ve mümkünse ıslak bir bezle temizlendiği zaman kabarma yapmayacak takı dolabı modellerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İlham Verecek Takı Dolabı Modelleri

Yerden kazanmak isteyenler için duvara monte edilebilen modeller oldukça avantajlıdır. Kapağında ayna bulunan, takılarınızı ayrı ayrı asabileceğiniz bu dolap sayesinde düzenli olabilirsiniz. Ayrıca bu model çok fazla yer kaplamadığı için evinizde yer sorunu çekmezsiniz.

Duvara monte edilen modeller kapaklı ya da kapaksız olabilir. Bu kapaksız model üzerinde bulunan ayna sayesinde makyajınızı yaparken de kullanım kolaylığı sunmaktadır. Takılarınızı sergilemek ve takı dolabını dekoratif bir mobilya olarak kullanmak isterseniz kapaksız modelleri tercih edebilirsiniz.

Alan problemi olmayanlar için oldukça hoş bir çözüm olan bu ayaklı takı dolabı modelleri ile dilerseniz ufak bir vestiyer tasarımı da yapabilirsiniz. Bu model ile birlikte kullanabileceğiniz raflar ve banklar sayesinde sıra dışı bir vestiyere sahip olabilirsiniz. Kapağı tamamen cam olan bu modeller geniş saklama alanları sayesinde hem takılarınız hem de makyaj malzemeleriniz için düzen elde etmenizi sağlar.

Dolabınızla birlikte kullanabileceğiniz, alandan tasarruf etmenizi sağlayan bu modelsürgülü olması sebebiyle duvar ile dolap arasında kalan boşluklarda tercih edilebilir. Her şeyin düzenli olmasının yanı sıra göz önünde olmamasını tercih edenler için çözüm sunan takı dolabı modeli dar alanlar için başarılı çözümler sunuyor.

Takılarınız ne kadar fazlaysa ihtiyacınız olan çözümün de o kadar detaylı olması gerekir. Eğer çok sayıda takıyı birbirine karışmadan saklamak ve istediğiniz parçaya kolayca ulaşmak isterseniz kapsamlı bir model tercih edebilirsiniz. Yüzük, kolye, bilezik ve küpe için ayrı alanları olan bu modelde ayrıca yanda bulunan pek çok çekmece ve raf farklı parçaları saklamanızı sağlıyor.