Dikmen halı yıkama firmasına göre kirli halılar eğer uygun şekilde temizlenmezlerse barındırdıkları bazı küf, bakteri, inatçı, mantarlar ve zararlılar ile ayak enfeksiyonlarına sebep olabilir ve ailenizin sağlığını tehdit edebilirler.
Çocuklarınız, arkadaşlarınız ya da ailenizden diğer kişiler ev içinde kirli halı üzerinde dinlendiklerinde ya da oyun oynadıklarında tüm bu zararlı patojenlere maruz kalabilirler.
Bu tür durumlarda enfeksiyonları önlemek için günlük olarak halının yüksek çekim güçlü turbo bir süpürgeyle süpürülmesi kısa vadeli çözüm üretebilir.Ancak kesin çözüm için halı temizliğinden emin olmak gerekir.
Günlük halı temizleme yoluyla ayak enfeksiyonunu önlemek
Kirli bir halı çok zararlıdır.
Çoğu insan kendi halılarını temizlerken vakumtemizleme yöntemini tercih ederler. Eğer bunu yapmak mümkün olamaz, ya da sadece bir günlük bazda halı temizlemek için zaman yoksa, sizin için bunu yapacak profesyonel bir firmayla anlaşma yolunu tercih edebilirsiniz.Profesyonel temizlik ev hijyeninde uzmanlar tarafından kesinlikle tavsiye edilmektedir.
Kirli halısağlığımıza ne tür zararlar verebilir.
Kirli bir halı iç mekan ortamını etkileyen, ev içinin kötü kokmasına neden olan bazı kötü kokuları üretebilir. Sadece bu bile sağlığınızın bozulmasına ve komşularınız arasındaitibarınızın zedelenmesine yol açabilir.
Burada çözüm kirli halının temizlenmesidir. Eğer siz halıyı kaldırıp odayı halısız bırakırsanız buda çok büyük ölçüde alanın toz çekmesine neden olacaktır.
Ayak Mantarı
Ayak mantarı çok yaygın bir cilt problemidir. Bir çok insanda yaşamı boyunca en az bir kere ayak mantarı oluşur. Neden olan mikroplar, mantar adı verilen ufak organizmalardır. Mantar en iyi nemli, ılık vekaranlık ortamlarda gelişir.
Ortak kullanım alanlarındaki halılar ve ortak kullanılan ayakkabı, terlik ve havlular mantarların artması ve bulaşması için mükemmeldir.
Ayak mantarıgenellikle ayak parmakları arasında soyulma ve çatlamalar şeklinde görülür. Ayak mantarı, ayakta kaşıntıyada neden olabilir.
Tedavi edilmemiş ayak mantarı ikincil bakteriyel enfeksiyonlarada sebep olabilir. Mantar tanısı konulur konulmaz tedaviye başlanma ayak temiz, serin ve kuru tutulmalıdır. Ayrıca ortak kullanım alanlarının özellikle halıların hijyenine çok dikkat edilmesi gerekmektedir.
Ayak mantarı ve diğer ayak enfeksiyonlarında genellikle halıların etkisi pek önemsenmez. Aslında kirli bir halıda çıplak ayakla dolaşırken bile mantarın bulaşabilmesi tehlikenin büyüklüğünü gösterir.
Halı Temizliği Nasıl Olmalı
Halı temizliğinde temel husus temizliğin kendimiz tarafından mı yoksa profesyonel yardım alarak mı yapılacağı konusudur. Eğer temizliği kendiniz yapacaksanız mikropların temizlik esnasında tamamen yok edildiğinden ve evinizin başka bir köşesine gitmediğinden emin olmalısınız. Yok profesyonel yardım alacaksanız da Ankara Halı Yıkama gibi vakumlama, şampuanlama ve dezenfektan uygulamasını mutlaka yapan deneyimli bir firmayla çalışmalısınız.
Dikmen Halı yıkama olarak ta hizmet veren şirkete http://www.herekehaliyikama.com.tr/ adresinden rahatlıkla ulaşabilir her türlü sorunuzu uzmanlarına ulaştıra bilirsiniz.