Akhisar Belediyesi öncülüğünde oluşturulan “Bilgi Elçileri” adlı kitap toplama projesi meyvelerini vermeye başladı. Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapmayı amaçlayan proje kapsamında bilgi elçileri kütüphanesiz okul kalmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Gönüllü Bilgi Elçileri projesinin öncüleri; Neşe Avcı, Eylem Kesgin ve Doğan Durmuş özellikle bir çok köyde kütüphanesiz hatta kitapsız eğitim kurumlarının bulunduğuna işaret ederek öncelik köy okullarının olduğunu dile getirdi. Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinden Neşe Avcı ve Eylem Kesgin’in koordinesi ile toplanan kitapların Ballıca İlkokulu, Beyoba İhsan Ünlü İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Kayalıoğlu İsmail Keskinoğlu İlkokulu ve Dağdere İlkokuluna dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Her türlü sosyal projenin içerisinde olduklarını dile getiren Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “bizlere sunulan projeyi ilk olarak masaya yatırdık ve en iyi nasıl yönetilebilir bunun üzerinde konuştuk.  Yol haritamızı çizdiğimiz de çalışmalar hız kazandı ve bugün artık meyvelerini almaya başlıyoruz. İnşallah kütüphanesiz okul kalmaması için amaçladığımız bilgi elçileri isimli proje bu gönüllü arkadaşlarımızın destekleri ile can buldu ve bizler de destek olmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.