Haber Merkezi

İnsanın vücut ve ruh sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri olduğu uzmanlarca kanıtlanan doğa sporu Trekking Akhisar Belediyesi Zinde Yaşam Kulübü tarafından ikinci etabı tamamlandı. Musaca Köyü yakınlarında başlayan doğa yürüyüşüne katılan yaklaşık 130 sporcu 15 kilometre kat etti.


Doğasever ve sporsever Akhisarlıları aynı noktada buluşturan Akhisar Belediyesi, Trekking ikinci etabında yoğun ilgi ile karşılandı. Günlük yaşamın sıkıntılarını doğada üzerinden atmak, şehrin karmaşasından dağ-bayır gezerek kurtulmak, temiz havada doğal hayatı doyasıya hissetmek isteyenler için özel bir spor dalı olan Trekking yine üçüncü etabı ile ileri ki günlerde devam edeceği bildirildi. Akhisar Belediyesi önünden Pazar günü saat 07.00 de 4 otobüs ile hareket eden Akhisar Belediyesi Zinde Yaşam Kulübü üyeleri saat 07.30 sıralarında doğa yürüyüşüne başladı. Kulübe katılan yaklaşık 130 kişi Akhisar Belediyesi Zinde Yaşam Kulübünün özel tasarladığı sırt çantası ve içerisindeki su, havlu ve şapka ile birlikte Trekking doğa yürüyüşünü tamamladı.


Yediden yetmişe bir çok Akhisarlının bu etkinliğe dahil olduğuna vurgu yapan Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi yaptığı açıklamada “Katılımcıların yoğun iş temposunun dışına çıkıp doğal ortamda keyifli vakit geçirip aynı zamanda spor yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Katılımın her hafta artması ve Trekking kulübü üyelerinden aldığımız teşekkürler bizi çok mutlu ediyor” dedi.