Google Analytics, internet sitelerinin vazgeçilmez analiz hizmeti olup, site akışını takip eden Google'ın uygulamalasıdır. Google Analytics kullanan kullancılar dünden beri "Kaynak kullanılamıyor" hatası görüyor. Bu hata Widows ve Mac Os işletim sistemlerinde görünmekte olup, sadece "Gerçek Zamanlı" sekmesinde meydana geliyor.

Diğer yandan Android ve iOS uygulamalarında ise düzgün çalıştığı görülüyor.

Google Analytics iki günden beri "Kaynak kullanılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.İhtiyaç duyduğumuz hizmetlerden biri veya daha fazlası kullanılamıyor. Lütfen hizmet düzeldikten sonra tekrar deneyin." hatası verirken, kullanıcılar bu hatadan dolayı sıkıntıda.

Google'dan herhangi bir açıklama gelmedi. Bu hata sadece Windows'u kullananlar için geçerli. Mac OS kullananlarda bir sıkıntı gözükmemektedir.

Teknoloji uzmanlarına göre Google güncelleniyor.



Google Analytics nedir?

Google Analytics Google'ın Urchin firmasını satın alması sonrasında duyurduğu ücretsiz web site performans analizi servisidir. Kullanışlı arabirimi ve ücretsiz olması sayesinde kısa sürede bloglardan büyük kurumsal web sitelerine kadar geniş yelpazede yaygınlaşmıştır. Temel web sitesi raporlarının yanında oldukça gelişkin özellikleri de içinde barındıran Google Analytics adresinden edinilebilir.