Akhisarpress.com - Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde İlçede zeytin üretici birliği kurulması için yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Akhisar’da yaklaşık 6 aydır kuruluş çalışmaları süren Zeytin Üreticileri Birliği’nin son aşmasına gelindi. Akhisar İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü M. Akif Şenyürek, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve üretici birliği geçici yönetim kurulu Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi’yi makamında ziyaret ederek kuruluş dilekçesini teslim etti.

Birlik başvurusunun Manisa İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne başvurulduğunu ifade eden Akhisar İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü M. Akif Şenyürek; “Akhisar 12 Milyon zeytin ağacı, 120 bin ton zeytin üretimi ile sadece Ege bölgesinde değil Türkiye’de zeytinin merkezi konumundadır. Ürün kalitesinin arttırılması, standardının sağlanması ve pazarın istediği ürünün üretim planlanmasının yapılabilmesi için gerekli olan birliğin kurulması için 6 aylık bir çalışma yürüttük. Bu süreçte köylerde üreticileri bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenledik. Birlik için 494 kurucu üye ile istenilen evraklar Manisa İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi.” diye konuştu.

Akhisar’da birliğin hayırlı olması dileklerinde bulunan Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi; “Akhisar’da güzel bir iş başarılmış. Manisa’nın ve belki de Ege’nin ilk zeytin üreticileri birliğinin kuruluşuna imza atıyoruz. Birlik başvurusu en kısa sürede incelenerek onay için bakanlığa intikali sağlanacaktır.” diye ifade etti.